Matematik
Hjælp til Opg. 2.08 om sinusrel.
21. oktober 2006 af
poacie (Slettet)
Opg. 2.08
Jeg får af vide, at vi har med en trekant at gøre. Vinkel B er stump, vinkel A = 21,2 grader, BC = 6,9 og AC = 14,2...
Nu bruger jeg sinusrel. for at finde vinkel B.
SinA/a = SinB/b
Sin21,2/6,9 = SinB/14,2
Sin B = Sin21,2*14,2/6,9
Sin B = 48,09 grader... Dette kan dog ikke passe, da der i opgaven står at vinkel B skal være stump.. Hvordan kan dette være??!?
Jeg får af vide, at vi har med en trekant at gøre. Vinkel B er stump, vinkel A = 21,2 grader, BC = 6,9 og AC = 14,2...
Nu bruger jeg sinusrel. for at finde vinkel B.
SinA/a = SinB/b
Sin21,2/6,9 = SinB/14,2
Sin B = Sin21,2*14,2/6,9
Sin B = 48,09 grader... Dette kan dog ikke passe, da der i opgaven står at vinkel B skal være stump.. Hvordan kan dette være??!?
Svar #1
21. oktober 2006 af mathon
supplementvinkler har samme sinus-værdi:
sin(v) = sin(180-v), så det er 180-v, som er løsningen, da vinkel B er stump!
sin(v) = sin(180-v), så det er 180-v, som er løsningen, da vinkel B er stump!
Svar #3
21. oktober 2006 af poacie (Slettet)
Eller det gør det ikke helt alligevel.. For hvis jeg siger 180-48 så gir det 131 grader og på tegningen kan jeg måle det til ca. 155 grader.????
Svar #4
21. oktober 2006 af poacie (Slettet)
Det er mig, der så forkert.. sorry og tak for hjælpen...
Skriv et svar til: Hjælp til Opg. 2.08 om sinusrel.
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
