Matematik
Hjælp
22. oktober 2006 af
Hans4444 (Slettet)
Hvordan reducerer jeg disse opgaver mest muligt, vil gerne have forklaring med fælles faktorisering osv.
A) 165/385
B) 14x/77y
C) 2x-4/8-2x
D) a^2-3ab/3a+ac
E) hvad er grundmængden (G) for denne ligning: (2/x-3)-(3-x/x+1) = 11/x^2+1
På forhånd tak.
A) 165/385
B) 14x/77y
C) 2x-4/8-2x
D) a^2-3ab/3a+ac
E) hvad er grundmængden (G) for denne ligning: (2/x-3)-(3-x/x+1) = 11/x^2+1
På forhånd tak.
Svar #1
22. oktober 2006 af Sentinox (Slettet)
Prøv lidt selv, men her lidt hjælp til den første:
A) 165/385
Det er åbenlyst at 5 går op i både 165 og 385, derfor kan vi først og fremmest omskrive til:
165/385 = 33/77
Det ses heraf at 11 både går op i 33 og 77, hvorfor brøken yderligere kan omskrives til:
165/385 = 33/77 = 3/7
Brøken er nu reduceret mest muligt.
Prøv nu lige lidt med de næste.
//SEntinox
A) 165/385
Det er åbenlyst at 5 går op i både 165 og 385, derfor kan vi først og fremmest omskrive til:
165/385 = 33/77
Det ses heraf at 11 både går op i 33 og 77, hvorfor brøken yderligere kan omskrives til:
165/385 = 33/77 = 3/7
Brøken er nu reduceret mest muligt.
Prøv nu lige lidt med de næste.
//SEntinox
Svar #3
22. oktober 2006 af -Zeta- (Slettet)
#2:
Grundmængden er alle de værdier af x, som gør udsagnet meningsløst. De tre vigtigste ting man skal huske på er:
- Man må ikke tage kvadratroden af negative tal
- Man kan ikke tage logaritmen af negative tal
- Og man må IKKE dividere med 0!
(de to første regler tager man lidt løsere på når man kommer til de komplekse tal, men den sidste holder altid).
I dit tilfælde skal du se på, hvilke(n) værdi(er) x skal antage, for at nævneren i brøken bliver 0. Grundmængden er så alle tal - bortset fra disse.
Grundmængden er alle de værdier af x, som gør udsagnet meningsløst. De tre vigtigste ting man skal huske på er:
- Man må ikke tage kvadratroden af negative tal
- Man kan ikke tage logaritmen af negative tal
- Og man må IKKE dividere med 0!
(de to første regler tager man lidt løsere på når man kommer til de komplekse tal, men den sidste holder altid).
I dit tilfælde skal du se på, hvilke(n) værdi(er) x skal antage, for at nævneren i brøken bliver 0. Grundmængden er så alle tal - bortset fra disse.
Svar #4
22. oktober 2006 af -Zeta- (Slettet)
I E skal altså løse:
x-3 =! 0
x+1 =! 0
x^2+1 =! 0
- hvor at '=!' er lig med "må_ikke_give".
x-3 =! 0
x+1 =! 0
x^2+1 =! 0
- hvor at '=!' er lig med "må_ikke_give".
Skriv et svar til: Hjælp
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
