Matematik

Implicit differention..

22. oktober 2006 af Morville (Slettet)
Hej, jeg sidder fast i en opgave der hedder:

Find dy/dx og d^2y/dx^2 ved implisitt differention når:

x^2y = 1

Start på løsning:

2xy+x^2y' = 0

Så kan jeg ikke rigtig komme vidre..?

Ville virkeligt sætte pris på noget hjælp..

Tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. oktober 2006 af mathon

x^2y = 1

differentiationen:

2*x*y + x^2*dy/dx = 0,
hvoraf

x^2*dy/dx = -2*x*y

dy/dx = (-2*x*y)/(x^2) = -2y/x

Svar #2
23. oktober 2006 af Morville (Slettet)

det er ikke korrekt iflg. min bog.

Brugbart svar (0)

Svar #3
03. november 2006 af mathon

dy/dx = (-2*x*y)/(x^2) = -2y/x
med løsningen

y = C*e^(-x^2)

Skriv et svar til: Implicit differention..

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.