Matematik
TI-89, isolering
26. oktober 2006 af
hiat (Slettet)
Kan en TI-89 godt isolere et udtryk, der kun består af symboler/bogstaver? Hvis ja, hvad skal jeg trykke på?
Svar #1
26. oktober 2006 af allan_sim
#0.
Når du skriver isolere, formoder jeg, at der optræder et lighedstegn.
Løs derfor ligningen ved hjælp af solve med hensyn til det bogstav, du gerne vil have isoleret.
Eksempel:
Isoler f i følgende udtryk:
d*f + c = e
solve(d*f+c=e,f)
Resultat: f = (-(c-e))/d
Når du skriver isolere, formoder jeg, at der optræder et lighedstegn.
Løs derfor ligningen ved hjælp af solve med hensyn til det bogstav, du gerne vil have isoleret.
Eksempel:
Isoler f i følgende udtryk:
d*f + c = e
solve(d*f+c=e,f)
Resultat: f = (-(c-e))/d
Svar #2
26. oktober 2006 af hiat (Slettet)
Hvis jeg skriver
solve(zx^2+yx+t=0,x)
så kan den ikke løse det for x. Den burde jo give mig x = (-y+sqrt(y^2-4zt))/(2z) og den med minus foran kvadratrod, men det gør den ikke...
solve(zx^2+yx+t=0,x)
så kan den ikke løse det for x. Den burde jo give mig x = (-y+sqrt(y^2-4zt))/(2z) og den med minus foran kvadratrod, men det gør den ikke...
Skriv et svar til: TI-89, isolering
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
