Matematik

Finde Stamfunktion

26. oktober 2006 af Ashedegaard (Slettet)
cos(x) * sqrt(sin(x))

Er der mon nogen der kan fortælle mig hvad stamfunktionen til ovenstående er?

Brugbart svar (0)

Svar #1
26. oktober 2006 af Hans4444 (Slettet)

Kan du hjælpe mig under indlægget "Hjælp - VIGTIG" ???

Brugbart svar (0)

Svar #2
26. oktober 2006 af dnadan (Slettet)

Benyt integration ved substition hvor t=sin(x)

Svar #3
26. oktober 2006 af Ashedegaard (Slettet)

Jeg har prøvet, men får et mærkelgt resultat:

[sin(x) * -2/3 cos(x)^2/3]

Men jeg ved ikke, om det er rigtigt.

Svar #4
26. oktober 2006 af Ashedegaard (Slettet)

Hans, jeg er vidst ikke den rigtige til at spørge om hjælp :^)

Jeg er kanon-dårlig til matematik!

Brugbart svar (0)

Svar #5
26. oktober 2006 af dnadan (Slettet)

Hmmm jeg får det til:
(2*(sin(x))^( (3)/(2) ))/(3)

Prøv du at skrive dine mellemregninger ind her, så kan vi se hvor din fejl er...

Svar #6
26. oktober 2006 af Ashedegaard (Slettet)

Jeg har faktisk ikke rigtigt lavet nogen mellemregninger. Det kan være, det er der, det går galt :-S

Brugbart svar (0)

Svar #7
26. oktober 2006 af dnadan (Slettet)

Hvis vi siger:
S cos(x) * sqrt(sin(x)) dx
hvor t=sin(x)
hermed bliver:
dt/dx=cos(x) <=> 1/cos(x)dt=dx
Dette indsættes nu:

S cos(x)*sqrt(t)*1/cos(x)dt =S cos(x)/cos(x)*sqrt(t)dt
= S sqrt(t) dt = 2/3*t^(3/2)+k
Nu indsættes sin(x) i stedet for t:
2/3*(sin(x))^(3/2)+k

Svar #8
26. oktober 2006 af Ashedegaard (Slettet)

NÅRH, ja okay. Jeg havde bare reduceret den forkert. Jeg er helt med nu, mange tak for hjælpen!

Skriv et svar til: Finde Stamfunktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.