Dansk

Det forsømte forår..

28. oktober 2006 af Rikke Harder (Slettet)
Jeg søger et referat af det forsømte forår..
Så ville det ´bare være dejligt, hvis DU kunne give mig den...
Takker

Brugbart svar (0)

Svar #1
28. oktober 2006 af mjkl (Slettet)

er det filmen du mener??

Brugbart svar (0)

Svar #2
28. oktober 2006 af SomeOneMore (Slettet)

Prøv at søge i forumet (kan ikke søge på flere ord :S): https://www.studieportalen.dk/Forums/Search.aspx?query=for%c3%a5r&id=0 (Du skal ikke tage dig af svar-tallene for de passer ikke; selv om der står 0, er der alligevel svar i de fleste af dem)

Brugbart svar (2)

Svar #3
28. oktober 2006 af -Zeta- (Slettet)

I starten får vi at vide, at en lektor ved navn Lektor Blomme er blevet dræbt, af et forgiftet maltbolsje.

”For en del år siden døde en ældre mand på Østerbro efter at have spist et maltbolsje”(s.5)

Sådan begynder romanen, der handler om nogle drenge på Metropolitanskolen og desforuden deres kamp om deres karakterer, som skal sikre dem den fremtid, som deres forældre har udset sig for dem.
Kort efter Lektor Blommes død springes der frem til klassens 25 års jubilæum, hvor der fortælles om historiens hovedpersoner. Desuden bliver der to gange fortalt at blandt disse mænd, sidder Lektor Blommes morder; så spændingen stiger. Klassen samles og fortæller om de gamle dage, hvor de gik i skole.
Efter dette er der et stort flashback, hvor vi hører om ”diciplernes” skoletid og om det tortur, som de har måtte gennemgå.

Vi hører om de upædagogiske metoder som lærerne benytter. Lærerne har også rettighederne til at slå, hvilket sandelig også bliver brugt grundigt, ikke blot af lærerne, men også af rektor.
På grund af disse læreres antipatiske metoder, bliver der skabt en gruppe kaldet ”Den sorte hånd”, som ønsker at død over lærerne, hovedsagelig Aben, Lektor Blomme og Langeløberen.
”Den Sorte Hånd” består af Rold, Hernild, Mikael Mogensen og Teodor.
Da drengene kommer i puberteten, ændrer Lektor Blommes yngling, Edward Ellerstrøm, udseende. Lektor Blomme begynder at gøre grin med ham, og kalder ham ”Naso”, på grund af Ellerstrøms hurtigt voksende næse. Edward som ellers var klassens nummer to, føler nu at han svigter sin mor. Det hele kulminerer da Lektor Blomme, siger at han ikke vil stemme for at han rykker med de andre drenge, til næste klassetrin. Derefter sidder Edward alene i fysiklokalet, da han ser at Lektor Blomme har glemt sine maltbolsjer på kateteret. Som følge af hans vrede, låser Ellerstrøm sig ind i fysiklokalets giftskab og kommer stryknin i et af Lektor Blommes maltbolsjer.
Efter lektor Blommes død, sker der ikke meget. Vi får af vide at eleverne kæmper for at få gode karakterer. Vi hører elevernes kamp frem til de bliver studenter, og herefter bliver deres videre skolegang på universitet kort beskrevet.

Til sidst springes der frem til studenterjubilæet igen, hvor at Edward Ellerstrøm kort siger, at det var ham som havde dræbte Lektor Blomme. Umiddelbart er der ingen som tager det alvorligt, og der snakkes videre, som om ingenting var sket.

Brugbart svar (0)

Svar #4
28. oktober 2006 af -Zeta- (Slettet)

#3.
Bog-versionen.

Brugbart svar (0)

Svar #5
28. oktober 2006 af Leah (Slettet)

#0
Har selv skrevet en meget omfattende opgave om det, som du kunne læse hvis det er (;

Skriv et svar til: Det forsømte forår..

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.