Matematik

intergrale

29. oktober 2006 af jurs (Slettet)
Hey..

sidder her og er lidt usikker...

§ 2*e^2x+1

skal man så anvende substitutionsmetoden?

så man siger:
t= 2x+1
dt/dx = 2
dt = 2 dx
1/2 dx= dt
2 § e^2x+1
???
og så jeg gået død??

Brugbart svar (0)

Svar #1
29. oktober 2006 af Matkaj

Din substitution er fin:
S2e^(2x+1)dx omskrives da til Se^tdt, hvor dt = 2dx og t = 2x +1

Brugbart svar (0)

Svar #2
29. oktober 2006 af Lurch (Slettet)

du må gerne gange integralet med 1, og du må gerne gange både inde og ude for integralet. Prøv at gang integralet med 1/2 indenfor og 2 udenfor (alt i alt anger du altså med 1)

Svar #3
29. oktober 2006 af jurs (Slettet)

undskyld.. det er ikke 2x+1, men 2x+3
hmm.. er altså stadig ikke med??

bliver det: 1e ^ 2x+3

Brugbart svar (0)

Svar #4
29. oktober 2006 af mathon

t= 2x+1
dt/dx = 2
eller
dt=2*dx (ikke dt=1/2*dx)...de var jo næsten rigtigt!

S 2*e^(2x+1)*dx

S e^[2x+1]*[2*dx]

substituer i de kantede parenteser

Svar #5
29. oktober 2006 af jurs (Slettet)

ja. men det er fordi jeg kom til at skrive forkert:) var 2x +3

Brugbart svar (0)

Svar #6
29. oktober 2006 af mathon

OK

t= 2x+3 men stadig dt=2*dx

S e^[2x+1]*[2*dx]

1) substituer i de kantede parenteser

2) find stamfunktion og husk integrationskonstanten k

3) tilbagesubstituer t --> 2x+3...


Svar #7
29. oktober 2006 af jurs (Slettet)

ok.. jeg dropper opgaven. . forstår slet ikke hvad det er jeg skal gøre..

men ellers tak..

Brugbart svar (0)

Svar #8
29. oktober 2006 af Lurch (Slettet)

nej nej nej da, du var jo selv helt på rette vej! prøv igen at se på #6. det er jo næsten hvad du selv havde lavet

Svar #9
29. oktober 2006 af jurs (Slettet)

hmm


Brugbart svar (0)

Svar #10
29. oktober 2006 af mathon

S e^[2x+1]*[2*dx]

S e^t*dt

Skriv et svar til: intergrale

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.