Matematik

parabel

30. oktober 2006 af rosiette (Slettet)
jeg har en parabel y= 0,5x^2-0,5x-3 og en ret linje x=1,5x+b.
Jeg skal bestemme den værdi af b, hvor parablen og linjen har et fælles punkt.
Hvordan beregner man den? løser man først den rette linje og finder b? eller skal man sætte dem i lig med hinanden? elelr noget helt 3 ?



på forhånd tak for en supergod side, maange herinde er super gode til at forklare, så man bagefter sidder og siger nå ja, det er jo egentligt simpelt ;-)

Brugbart svar (0)

Svar #1
30. oktober 2006 af Lurch (Slettet)

b siger noget om hvor den rette linie skær y-aksen. Hvor skær parablen y.aksen?

Brugbart svar (0)

Svar #2
30. oktober 2006 af Lurch (Slettet)

jeg går ud fra der skulle stå
y=1,5x+b. ?

Brugbart svar (0)

Svar #3
30. oktober 2006 af Lurch (Slettet)

hov, der var jeg måske lige hurtig nok.
Hvis de kun må have et punkt til fælles, så kan lininen kun skære parablen ét bestemt sted. Hvor er dette?

Svar #4
30. oktober 2006 af rosiette (Slettet)

nej det er skam rigtigt nok Lurch med x = 1,5x+b, medmindre de har skrevet forkert i min bog.

så skærer den i (0,0) ? hvordan beregner man så det?

Brugbart svar (0)

Svar #5
30. oktober 2006 af Lurch (Slettet)

det må være en skrivefejl så, for ellers er det en lodret linie , og den kan du placere hvor du vil, og så vil den altid skære parablen.

Prøv at tegn en skitse af en parabel, og så prøv at tegn en linie der kun rør parablen ét sted! Hvis det skal lade sig gøre kan linien kun skære i ét bestemt punkt, som er akarakteristisk for parablen

Svar #6
30. oktober 2006 af rosiette (Slettet)

oki vil jeg prøve, tak for hjælpen :-)

Skriv et svar til: parabel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.