Virksomhedsøkonomi (VØ el. EØ)

Erhversøkonomi

31. oktober 2006 af Eø (Slettet)

Hey..
Nogen der har hjælpe mig med noget erhversøkonomi:

Sidder fast og kan ik komme videre i det her.

jeg har en afsætningsfunktion der hedder p= -2.5m +2000

har regnet frem til at a= 2og b= 400 og får så denne ligning:

Groms=Gromk : -2.5m + 2000= 2m + 400.

Hvordan finder jeg M og P?

Kan nogen hjælpe mig med at komme videre.

Tak

Brugbart svar (0)

Svar #1
31. oktober 2006 af SomeOneMore (Slettet)

Du har -2,5m+2000=2m+400

Du kan finde m ved at isolere den. Når du har isoleret m, burde du være i stand til også at finde p ;)

Svar #2
31. oktober 2006 af Eø (Slettet)

kan det passe at m giver 229?

Brugbart svar (0)

Svar #3
31. oktober 2006 af SomeOneMore (Slettet)

Nej ikke helt. Prøv at skrive din udregning op

Svar #4
31. oktober 2006 af Eø (Slettet)

-2.5m-2m= 2000-400

Er overhovedet ikke sikker. Kan du hjælpe hvis jeg sender opgaven til din mail. Jeg er nemlig ikke sikker på om det er de rigtige tal jeg bruger.

Brugbart svar (0)

Svar #5
31. oktober 2006 af SomeOneMore (Slettet)

Kan se du først er oprettet i dag. Dit indlæg #0 er ganske godt, hvor du beskriver hvad du selv jeg regnet ud først. Samtidig har du i det mindste angivet en anden overskrift end 'hjælp' ;) Men da det fremgår af oversigten, at den hører under erhvervsøkonomi, bør du ikke skrive faget i overskriften. Du kunna her passende have skrevet 'afsætningsfunktion' eksempelvis.

Desuden kommer du længst, hvis du selv lægger ud med hvordan du har forsøgt at løse den givne opgave du spørger om.

Bare lige for at sætte dig lidt ind i de 'uskrevne' regler, inden du får en masse brok over hovedet (hvis du ikke selv har set de andre tråde i forumet først ;})

Brugbart svar (0)

Svar #6
31. oktober 2006 af SomeOneMore (Slettet)

#4 Hvis du vil flytte noget over på den anden side, skal du gøre det samme på hver side af lighedstegnet. Hvis du vil trække 2m over på den ene side, skal du trække det fra på begge sider. Dette gør du rigtig nok, men det går galt ved resten du flytter rundt. Prøv lige at kigge på det igen

Brugbart svar (0)

Svar #7
31. oktober 2006 af SomeOneMore (Slettet)

kan du så ikke skrive hele opgaven ind her?

Svar #8
31. oktober 2006 af Eø (Slettet)

Ja det vil jeg huske til næste gang.

Svar #9
31. oktober 2006 af Eø (Slettet)

Her er opgaven jeg har problemer med:

Virksomheden Knæk A A/S afsætter produktet Bræk, som har følgende afsætningsfunktion:
p = -2,5m + 2.000

Grænseomkostningen falder lineært fra 1.000 kr. til 800 kr. i intervallet fra 0 stk. til 100 stk. For de næste 100 stk. er grænseomkostningen konstant 800 kr. Dernæst stiger grænseomkostningen lineært med 2 kr. pr. stk., indtil kapacitetsgrænsen på 500 stk.

1. Beregn optimal pris, afsætning og DB.



Svar #10
31. oktober 2006 af Eø (Slettet)

Spørgsmålet er så om den ligning jeg sat lig med hinanden groms= gromk er rigtig?

Svar #11
31. oktober 2006 af Eø (Slettet)

Vange?

Brugbart svar (0)

Svar #12
31. oktober 2006 af SomeOneMore (Slettet)

hvad står m for? Må indrømme dette ligger langt væk i hukommelsen?

Vi ved at ΔGrænseomkostning pr. stk er som følgende:
[0-100] = -2 kr pr stk.
[101-200] = 0 kr. pr stk.
[201-500] = 2 kr. pr stk.

Vender lige tilbage...

Svar #13
31. oktober 2006 af Eø (Slettet)

M er mængden

Brugbart svar (0)

Svar #14
31. oktober 2006 af SomeOneMore (Slettet)

tror desværre jeg må være dig svar skyldig. Har også lige kigget min driftsøkonomi bog igennem for MC (marginal cost), men kan ikke umiddelbart finde noget brugbart. Det der forvirre mig er de store intervaller. For Ellers kunne du bare smide dem alle ind i et excel regneark. Du hvis jo hvad prisen er ved en angiven mængde, så omsætning og VO kan du jo således beregne (hvis VE = 0 ved m=0)... men det bliver et kæmpe ark, med 500 rækker.. :S

Brugbart svar (0)

Svar #15
31. oktober 2006 af SomeOneMore (Slettet)

hmm og dog. det lyder også lidt forkert..

Brugbart svar (0)

Svar #16
31. oktober 2006 af Madsst (Slettet)

Ja, det er rigtigt at grænseomkostningerne (dC) skal være lig med grænseomsætningen (dT) i optimum. Det gælder nemlig at profitten er givet ved profit=T-C og ændringen i profitten er givet ved d(profit)=dT-dC.
Det ses at hvis dT>dC skal man øge produktionen/sænke prisen og hvis dT<dC skal man sænke produktionen/øge prisen, hvorfor dT=dC optimimerer profitten. Profitten finder du som integralet af dT fratrukket integralet af dC, da integraler er at betragte som summer.

Brugbart svar (0)

Svar #17
31. oktober 2006 af Madsst (Slettet)

Hov, det blev lige hugget over.
Det du skal sætte lig med græseomkostningerne er altså p(m)*m=R=(-2,5m+2000)m=-2,5m^2+2000m
og dR/dm=-5m+2000. Og det ses at m<4000 i hvert fald. Grænseomkostninger må være givet ved
800-2m for 0<m<100
800 for 100<=m<200
800+2m for 200<=m<=500



Brugbart svar (0)

Svar #18
31. oktober 2006 af SomeOneMore (Slettet)

#17 Kan du ikke prøve at forklare det nærmere? Tror vores nationaløkonomi forelæser fornylig gennemgik det, men problemet er at han taler så hurtigt, stille og snøvlet, at ingen på holdet forstår hvad han siger...

Hvorfor er det du giver dig i kast med at differentiere? (for at tage et udgangspunkt for forståelsen)

Brugbart svar (0)

Svar #19
31. oktober 2006 af Madsst (Slettet)

Ja altså, som jeg skrev ovenfor. Profitten (K(x)) eller dækningsbidraget (hedder det vist også) er jo givet ved at være omsætningen (revenuet, R(x)) fratrukket omkostningerne (O(x)). Altså K=R-O. Ændringen i profitten er derfor ændringen i R fratrukket ændringen i O. Hvis man lader ændringen i profitten være infinitesimal (altså meget lille) kan den beskrives ved at være den afledte af K mht. x. Dvs dK/dx=dR/dx-dO/dx eller R'(x) - O'(x) (hvor vi altså har beskrevet profitten som funktion af mængden, x). Når så R'(x) > 0'(x) betyder det at hvis vi producerer en ekstra enhed, så vil K'(x)>0. Omvendt, hvis R'(x) < O'(x) betyder det at hvis vi producerer en ekstra enhed, så vil K'(x)<0. Derfor gælder det ved profitmax at R'(x)=O'(x). Det er dog en førsteordensbetingelse eller en nødvendig betingelse, da det også kan være et minimum, men det er ikke så vigtigt.
Endvidere så ved vi at Revenuet er givet ved at være pris gange mængde, p*x. Og afsætningsfunktionen ovenfor er givet som p(x), hvorfor revuenet i dette tilfælde er givet ved R=p(x)*x=(-2,5x+2000)x.
Ændringen i revenuet eller grænseomsætningen er derfor den afledte mht x R'(x)=-5x+2000.
Håber det hjalp lidt.

Svar #20
31. oktober 2006 af Eø (Slettet)

Det var godt nok kringlet.. Det hele lyder mgt fornuftigt. Men jeg sidder stadig her og kan ikke finde hoved og hale i det :) Tak for hjælpen alligevel. Jeg må lige spørge min lærer i morgern.

Forrige 1 2 Næste

Der er 21 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.