Fysik

Nyttevirkning

31. maj 2024 af RosaHansennn - Niveau: C-niveau

Er dette en korrekt måde at beskrive nyttevirkning på?

Når vi fx skal koge vand, bruges der ikke kun energi på at opvarme vandt, men også på at opvarme luften omkring og selve kedlen. Nyttevirkning er her noget vi kan bruge til at udregne, hvor meget af energien er gået ”tabt” til andre steder procentvis og hvor meget som er blevet omdannet til det man ville benytte det til.


Brugbart svar (1)

Svar #1
31. maj 2024 af ringstedLC

Du bør inddrage den tilførte energi, da tabsenergien ofte ikke kendes:

\begin{align*} E_{vand}+E_{tab} &= E_{tilf\o rt} \\ \frac{E_{vand}}{E_{tilf\o rt}}+\frac{E_{tab}}{E_{tilf\o rt}} &= 1 \\ \eta =\frac{E_{vand}}{E_{tilf\o rt}} &= 1-\frac{E_{tab}}{E_{tilf\o rt}} \\ \eta_\% =\frac{E_{vand}}{E_{tilf\o rt}}\cdot 100\% &= 100\%-\frac{E_{tab}}{E_{tilf\o rt}}\cdot 100\% \end{align*}


Brugbart svar (1)

Svar #2
31. maj 2024 af waternumber

Det er sådan jeg har skrevet i min noter:


Skriv et svar til: Nyttevirkning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.