Matematik

optimering

31. oktober 2006 af nklj (Slettet)
jeg har lidt props med en optimeringsopgave. har et eksempel på en lignende her, som jeg gerne vil have lidt hjælp til, så jeg selv kan regne den rigtige...

en åben kasse skal have kvadratisk bund og rumfanget 2000 cm3. Bestem siden i bunden og kassens højde, så overfladen bliver mindst mulig.

tak :)

Brugbart svar (0)

Svar #1
31. oktober 2006 af ibibib (Slettet)

1. Rumfanget er længde·bredde·højde = x²·h = 2000.

2. Overfladen er x²+4·x·h.

Isoler h i 1. og indsæt i 2.
Benyt differentialregning.

Svar #2
31. oktober 2006 af nklj (Slettet)

på hvilken måde skal jeg benytte dif.regning? jeg har aldrig været så skarp i det emne.. hmm

Brugbart svar (0)

Svar #3
31. oktober 2006 af dnadan (Slettet)

Sig f'(x)=0, for at finde extremaet, og bevis herefter at dette er et minimum...

Svar #4
31. oktober 2006 af nklj (Slettet)

jeg ville blive over lykkelig hvis én eller anden ville regne et lignende eksemepel ud for mig ,,, det ville redde min aften! .. :)

Skriv et svar til: optimering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.