Matematik
Optimering
02. november 2006 af
Hollywoodstar (Slettet)
Hej
Jeg kan ikke finde ud af den her opgave:
Tvæsnittets form kan opdeles i et rektangel og en halvcirkel med radius x. Tværsnittets har omkredsen 10
Bestem længden af rektanglets sider, når tværsnittets areal er størst muligt.
Forstil jer det er en rektangel med en halvcirkel på den en ende
har fundet frem til dette,(hvis det er rigitgt)
2x+2y+phi*x = 10
y = ((10-x(phi+2)/(2))
så ved jeg ikk hvad jeg skal gøre???
Jeg kan ikke finde ud af den her opgave:
Tvæsnittets form kan opdeles i et rektangel og en halvcirkel med radius x. Tværsnittets har omkredsen 10
Bestem længden af rektanglets sider, når tværsnittets areal er størst muligt.
Forstil jer det er en rektangel med en halvcirkel på den en ende
har fundet frem til dette,(hvis det er rigitgt)
2x+2y+phi*x = 10
y = ((10-x(phi+2)/(2))
så ved jeg ikk hvad jeg skal gøre???
Svar #1
02. november 2006 af Hollywoodstar (Slettet)
2x+2y+phi*x = 10
y = ((10-x(phi+2)/(2))
andet udtryk
2xy + (pi/2)x^2
sætter y ind i mit udtryk her.
2x*((10-x(phi+2)/(2))+(pi/2)x^2
hvad skal jeg så gøre??
Svar #3
02. november 2006 af Hollywoodstar (Slettet)
jeg skal bare komme frem til en andengradslingning...
Skriv et svar til: Optimering
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
