Matematik

Andengradspolynomie

04. november 2006 af LarsUlri (Slettet)
Er den nogen der kan hjælpe mig med følgende opgave:

Find de værdier a k, for hvilke andengradspolynomiet P(x) har netop én rod når -
P(x)= (k+1)x^2+x+k


Jeg kender formlen for når der kun er en rod: x=-b/2a
dvs. det bliver: x=-1/2*(k+1)

Men jeg ved ikke hvordan jeg skal komme videre..

Svar #1
04. november 2006 af LarsUlri (Slettet)

*der skulle selvølgelig stå find de værdier af k

Brugbart svar (0)

Svar #2
04. november 2006 af Matkaj

Gang parentesen ud. Find diskriminanten d. Benyt at d har en bestemt værdi når en 2.gradsligning kun har en løsning!

Brugbart svar (0)

Svar #3
04. november 2006 af Matkaj

Du behøver endda ikke at gange parentesen ud! Sorry

Brugbart svar (0)

Svar #4
04. november 2006 af dnadan (Slettet)

Find deskriminaten for denne andengradsligning:
0 = (k+1)x^2+x+k

Hvad skal d være, for at der netop kun er én løsning til andengradsligningen?

Svar #5
04. november 2006 af LarsUlri (Slettet)

den skal være 0....

altså:
(-1)^2-4*(K+1)*K=0

men hvad skal jeg så gøre?

Brugbart svar (0)

Svar #6
04. november 2006 af Matkaj

Ret (-1) til 1 idet d = b^2 - 4ac.

Så har du en ligning hvor k er den ubekendte, løs den.

Svar #7
04. november 2006 af LarsUlri (Slettet)

1-8k=0
1=8k
1/8=k

Er det rigtigt?



Brugbart svar (0)

Svar #8
04. november 2006 af dnadan (Slettet)

1^2-4*(K+1)*K=0 <=>
1-4*(k^2+k)=0 <=>
1-4k^2-4k=0
løs du den lgining...

Skriv et svar til: Andengradspolynomie

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.