Matematik
stamfunktion
06. november 2006 af
nomillic (Slettet)
Hey! :)
Nogen der kan hjælpe mig med at finde stamfunktionen til følgende funktioner:
f(x)=x^2+(1/x^2)
og
f(x)=(1/kvadratrod(x))+1
på forhånd tak! :)
Nogen der kan hjælpe mig med at finde stamfunktionen til følgende funktioner:
f(x)=x^2+(1/x^2)
og
f(x)=(1/kvadratrod(x))+1
på forhånd tak! :)
Svar #3
06. november 2006 af nomillic (Slettet)
mit problem er lidt (1/x^2) og 1/kvadratrod(x) .. I bogen bliver det oplyst at 1/x 's stamfunktion er ln|x| men idet x er opløftet i anden kunne det betragtes som en dobbeltfunktion. jeg har nogenlunde styr på hvordan man finder den afledte af en dobbeltfunktion, men mit hoved pt. ikke tænke sig til hvordan man i dette tilfælde går den anden vej ... :S
Svar #6
06. november 2006 af mathon
(1/x)' = -x^-2 rigtigt!
eller skrevet -1/x^2,
hvoraf
(1/x)' = -1/x^2
eller
-(1/x)' = 1/x^2, hvoraf
S -(1/x)'*dx = S 1/x^2*dx (på nær en integrationskonstant)
eller - du integrerer på begge sider
-S (1/x)'*dx = S 1/x^2*dx
-1/x = S 1/x^2*dx....
eller skrevet -1/x^2,
hvoraf
(1/x)' = -1/x^2
eller
-(1/x)' = 1/x^2, hvoraf
S -(1/x)'*dx = S 1/x^2*dx (på nær en integrationskonstant)
eller - du integrerer på begge sider
-S (1/x)'*dx = S 1/x^2*dx
-1/x = S 1/x^2*dx....
Skriv et svar til: stamfunktion
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
