Matematik

lommeregner: "nonreal ans"

07. november 2006 af Guruen (Slettet)
Hvorfor er det lige at min lommeregner siger nonreal answer når jeg forsøger at udregner:
(-1)^(3/2)
??? håber nogen kan forklare

Brugbart svar (0)

Svar #1
07. november 2006 af Kemiersjov (Slettet)

Hvis du deler beregningen lidt op, så står der (-1)^0,5^3

Altså kvardratrod af -1 i tredie.

Er kvardratroden af -1 et almindelig tal?

Brugbart svar (0)

Svar #2
07. november 2006 af Sentinox (Slettet)

Da dette er det komplekse tal -i.
De fleste lommeregnere kan do godt regne med komplekse tal.

For at sætte det i perspektiv, kan du vel godt huske at sqtr(-x) ikke er defineret for x in R, x>0?

//Sentinox



Svar #3
07. november 2006 af Guruen (Slettet)

nej okay, kan se det nu.. men kan du så prøve at forklare hvordan man kan integrere:
pi/2
S sinx*sqrt(cosx)dx
0

=>
-1
S -sqrt(t)dt
0

ikk?
-1
=> [2/3t^(3/2)]
0

ikk?

Brugbart svar (0)

Svar #4
07. november 2006 af mathon

(-1)^(3/2) er pr. definition
lig med

e^(3/2*ln(-1)).

Dm(ln) = R+, som -1 ikke tilhører, hvorfor udtrykket ikke kan beregnes i R, men i K - mængden af komplekse tal = -i

Svar #5
07. november 2006 af Guruen (Slettet)

vi har endnu ikke haft om komplekse tal, så jeg går ikke ud fra at de skal inddrages i løsningen..

Svar #6
07. november 2006 af Guruen (Slettet)

??

Brugbart svar (0)

Svar #7
07. november 2006 af mathon

=>
0
S -sqrt(t)dt
1

0
-S sqrt(t)dt
1

1
S sqrt(t)dt
0

1
2/3*t^1.5
0

2/3*[1^1.5-0^1.5] =

2/3*1 = 2/3...(da 1^x = 1 og 0^x=0 pr. definition)

Svar #8
07. november 2006 af Guruen (Slettet)

yes okay.. flooot a mig..

Tak ska du have.. - idiotfejl.. :P

Svar #9
07. november 2006 af Guruen (Slettet)

Men hov, stadig.. dette gælder da ikke med -1?
For bliver det positivt eller negativt når det opløftes i noget, der ligger ml. et lig og et ulige tal? hmm..
Ka godt være jeg er for træt til at overhovedet at overveje at løse den, men jeg kan ikk helt fange den..

Skriv et svar til: lommeregner: "nonreal ans"

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.