Matematik
Differentialligning
07. november 2006 af
viggojensens (Slettet)
En funktion f er løsning til differentialligningen:
dy/dx=x/(1+(y)^2)
og grafen for f går gennem punktet P(4,1)
-Bestem en ligning for tengenten til grafen for f i punktet p.
------
Jeg har fundet hældningen (=2)..
Men hvad skal jeg videre for at finde tangenten?
Jeg ved at det er:
y=2(x-4)+1
men hvorfor???
2 er jo a..
men hvor kommer de x-4 fra?
og b=1???
dy/dx=x/(1+(y)^2)
og grafen for f går gennem punktet P(4,1)
-Bestem en ligning for tengenten til grafen for f i punktet p.
------
Jeg har fundet hældningen (=2)..
Men hvad skal jeg videre for at finde tangenten?
Jeg ved at det er:
y=2(x-4)+1
men hvorfor???
2 er jo a..
men hvor kommer de x-4 fra?
og b=1???
Svar #1
07. november 2006 af Lurch (Slettet)
tangent har formen
y=f'(x0)(x-x0) + f(x0)
eller
y=a(x-x0)+b
p(x0, f(x0)) = (4,1)
y=f'(x0)(x-x0) + f(x0)
eller
y=a(x-x0)+b
p(x0, f(x0)) = (4,1)
Skriv et svar til: Differentialligning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
