Matematik

Renteformel?

09. november 2006 af Pavilion (Slettet)
En bil vokser fra 1012kr til 2400kr på 7 år. Beregn renten.

Hvilken formel skal jeg bruge?
Formlen kn=k0*(1+r)n eller?

Brugbart svar (0)

Svar #1
09. november 2006 af Madsst (Slettet)

Det må være den meget sjældne bilrente der her er tale om. Ja, du ved at bilen i år 7 er 2400 kr. værd og at den i år 0 er 1012 kr. værd, dvs.
1012*x^7=2400, hvor x er den årlige værdiforøgelse.

Brugbart svar (1)

Svar #2
09. november 2006 af mathon

"En bil vokser" - det må være sjovt at følge!


Kn=Ko*(1+r)^n

k7=Ko*(1+r)^n

2400=1012*(1+r)^7

Brugbart svar (1)

Svar #3
09. november 2006 af mathon

(1+r)^7 = 2400/1012

Brugbart svar (0)

Svar #4
09. november 2006 af mathon

(1+r)^7 = 2400/1012....(ta' ln på begge sider)

Brugbart svar (0)

Svar #5
09. november 2006 af dnadan (Slettet)

#4
mon ikke, det er nemmere at tage den 7. rod?

Brugbart svar (0)

Svar #6
09. november 2006 af mathon

...jo da!!! - hvis man har overblikket og véd, at den på lommeregner beregnes som (2400/1012)^(1/7), hvis n'te-rodstast ikke haves.

Dette skønnede jeg ikke var tilfældet!

Brugbart svar (0)

Svar #7
09. november 2006 af dnadan (Slettet)

#6 Logaritmeregler er generelt nemmer at arbejde med, men i dette tilfælde giver det lige en en lille omvej, som jeg helst vil være foruden...

Men kan sagtens se, at hvis personen ikke helt virker med..Så er det et udemærket foreslag..

Svar #8
09. november 2006 af Pavilion (Slettet)

Tak for hjælpen :)

Skriv et svar til: Renteformel?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.