Matematik

1000KR-SPØRGSMÅLET

10. november 2006 af La Gioconda (Slettet)
Hej!

Er der nogen, der kan finde ud af at løse følgende opgave:
Find ligningen for den tangent til grafen for funktionen f(x)=x^2, der er vinkelret på linien med ligningen x+6y=18

Nu har jeg prøvet virkelig hårdt, men jeg forstår bare ikke, hvordan jeg kan nå frem til en løsning. Jeg har lavet x+6y=18 om til y=-1/6x+3 og tangentens hældning har jeg beregnet til at være 6x. Herfra er kan jeg ikke komme videre, jeg er gået helt i stå og har desperat brug for HJÆLP!!

Brugbart svar (0)

Svar #1
10. november 2006 af dnadan (Slettet)

sig:
f'(x)=6 og løs ligningen for at finde x-koordinaten til tangents skærringspunkt...

Svar #2
10. november 2006 af La Gioconda (Slettet)

Hvorfor skal jeg finde tangens skæringspunkt? og for øvrigt tangentens skæringspunktet med hvad?

Brugbart svar (0)

Svar #3
10. november 2006 af dnadan (Slettet)

Tangentens skærringspunkt med grafen for f..
Du har brug for dette punkt, da du ellers ikke ville kunne finde ud tangents ligning...

Svar #4
10. november 2006 af La Gioconda (Slettet)

ok..hvordan finder jeg helt PRÆCIS ud af det? Du må virkelig undskylde, hvis jeg er tåbelig at høre på, men er fuldstændig forvirret, ikke helt med... Ville sætte pris på, at du gik mere i dybden i det, eller hvad er det nu man siger, skårede det ud i pap for mig...

Brugbart svar (0)

Svar #5
10. november 2006 af dnadan (Slettet)

Hvis funktionen er:
f(x)=x^2
Hvad er f'(x) så lig med?

Skriv et svar til: 1000KR-SPØRGSMÅLET

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.