Matematik

Funktionsproblemer!

12. november 2006 af ElectrcBoogie (Slettet)
Jeg skal opskrive en ligning for hver af disse:

f(x) -> 0 for x -> +/- oo

f(x) -> oo for x -> 3+

f(x) -> -oo for x -> 3-


Aner ikke hvad jeg skal gøre! En der kan hjælpe mig?

Svar #1
12. november 2006 af ElectrcBoogie (Slettet)

Eller rettere sagt, jeg skal opskrive en ligning for hver af asymptoterne til grafen for f!

Brugbart svar (0)

Svar #2
12. november 2006 af dnadan (Slettet)

Prøv du at tegne dine oplysninger på en skitse, dette kan måske give et lille fingerprej om hvad svaret er:) Hvis dette ikke hjælper, så vender jeg tilbage...

Svar #3
12. november 2006 af ElectrcBoogie (Slettet)

Det er jo ikke muligt at tegne noget. Jeg har kun de oplysninger jeg har givet her!

Der er jo ingen tal, ingen værdier?

Brugbart svar (0)

Svar #4
12. november 2006 af dnadan (Slettet)

Det er muligt at lave en skitse...
Når x->-3 hvad sker der så med y-værdien?
Når x->3 hvad sker der så med y-værdien?
Når f(x)->0 hvad sker der så med x-værdien?

Svar #5
12. november 2006 af ElectrcBoogie (Slettet)

Om x så gik mod 1 mio så kan man vel stadig ikke bestemme hvad der sker med y! Den kan da både gå op og ned..?

Det er derfor jeg ikke rigtig ved hvad jeg skal stille op med dem her:

f(x) -> 0 for x -> +/- oo

f(x) -> oo for x -> 3+

f(x) -> -oo for x -> 3-


Brugbart svar (0)

Svar #6
12. november 2006 af dnadan (Slettet)

Det er netop hvad du kan... y går mod nul når x går mod uendeligt...

Men som hjælp kan du tegne denne graf:
g(x)=1/((x+3)(x-3))

(Jeg ved ikke, om dette er grafen til opgaven, men den opfylder betingelserne)

Svar #7
12. november 2006 af ElectrcBoogie (Slettet)

Jamen hvad skal jeg skrive ud for hver af disse 3 oplysninger!?

Det vigtige lige nu, er jo at opskrive en ligning for hver af dem! Så kan jeg vel altid skitsere dem?

Brugbart svar (0)

Svar #8
12. november 2006 af dnadan (Slettet)

Det vigtige er at få et overblik over opgaven... Denne skitsering er med til at du kan overskue det, og hermed kan du opskrive de 3 asymptoter..

Svar #9
12. november 2006 af ElectrcBoogie (Slettet)

Okay.. Jamen det lyder da fornuftigt nok!

Men hvordan tegner jeg det her: g(x)=1/((x+3)(x-3)) ?

Brugbart svar (0)

Svar #10
12. november 2006 af dnadan (Slettet)

vha. din graflommeregner... eller et graf program på computeren..

Svar #11
12. november 2006 af ElectrcBoogie (Slettet)

Jeg har ingen grafregner :(

Brugbart svar (0)

Svar #12
12. november 2006 af dnadan (Slettet)

Du kan downloade et glimrende graftegne program her:
http://padowan.dk/graph/

Svar #13
12. november 2006 af ElectrcBoogie (Slettet)

Når jeg så har tegnet den, hvad skal der så ske?

Svar #14
12. november 2006 af ElectrcBoogie (Slettet)

Nu har jeg fået dannet mig det overblik! Glimrende program faktisk!

Men hvordan skal jeg bestemme ligningerne for hver af dem?

Brugbart svar (0)

Svar #15
12. november 2006 af dnadan (Slettet)

En asymptote, er hvor grafen aldrig vil ramme...
F.eks. er den vandrette aymptote til f(x)=1/x :
y=0
Mens den lodrette asymptote er x=0

Brugbart svar (0)

Svar #16
12. november 2006 af mathon

denne tråd synes at være aktualiseret af

https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=277996

Skriv et svar til: Funktionsproblemer!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.