Matematik
differentiallig. y''
12. november 2006 af
gym-elev (Slettet)
Bestem en forskrift for den løsning f til differentialligningen:
y''=x*sin(x)
der går gennem linjeelementet(½pi,1;1)
(x0,y0,a)
Hvis jeg integrere y'' to gange får at finde frem til y får jeg jo en masse k'er der skal læggers til.
Skal jeg så første gang jeg integrere til y' sætte x ind. Og på y' sætte a=1 for at finde k(isolere den). Og så bagefter integrere igen og så der igen indsætte (x,y)
(eller hvorfra ved man om linje elementet er gældende for y eller y' eller y'')
Bestem en forskrift for den løsning f til differentialligningen:
y''=x*sin(x)
der går gennem linjeelementet(½pi,1;1)
(x0,y0,a)
Hvis jeg integrere y'' to gange får at finde frem til y får jeg jo en masse k'er der skal læggers til.
Skal jeg så første gang jeg integrere til y' sætte x ind. Og på y' sætte a=1 for at finde k(isolere den). Og så bagefter integrere igen og så der igen indsætte (x,y)
(eller hvorfra ved man om linje elementet er gældende for y eller y' eller y'')
Svar #1
12. november 2006 af sigmund (Slettet)
Svaret på dit spørgsmål er ja. Du ved, at y' er 1 for x = pi/2. Deraf finder du den første integrationskonstant. Desuden ved du, at y er 1 for x = pi/2. Heraf finder du den sidste integrationskonstant.
Skriv et svar til: differentiallig. y''
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
