Matematik

Differentialligningen..!

14. november 2006 af hajjo (Slettet)
hej derude..

Jeg er stødt på følgende opgave med 8 delopgaver..
7 af dem er løst men der er brok med den sidste..
Håber der er nogle der kam hjælpe..

Angiv den løsning til diff.

8)
y´´ = -9y I dette tilfælde skal løsningen gå gennem linieelementet (½pi,0;3)...

Håber der er hjælp derude
På forhånd takker..

Brugbart svar (0)

Svar #1
14. november 2006 af eightx2 (Slettet)

Så spørg dog i det indlæg du allerede har startet, i stedet for at oprette et nyt.

Brugbart svar (0)

Svar #2
15. november 2006 af mathon

løsningen til
y´´ = -9y
eller

y´´ = -(3^2)*y
er
y=A*cos(3x-beta)

se
https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=278991

Brugbart svar (0)

Svar #3
15. november 2006 af sigmund (Slettet)

#2,

Du bør oplyse folk om, hvad beta er. Det fremgår heller ikke af det dokument, du linker til, hvorfor du indfører tan(beta).

Brugbart svar (0)

Svar #4
15. november 2006 af mathon

#3

ved nærmere nærlæsning vil du i dokumentet
finde

"tan(beta) = sin(beta)/cos(beta) = c2/c1"

Brugbart svar (0)

Svar #5
15. november 2006 af mathon

#3

..."hvorfor du indfører tan(beta)" - ja men det er jo netop denne indførelse af tan(beta) = c2/c1, der er selve grundlaget for den videre omskrivning og endelige reducering...

Brugbart svar (0)

Svar #6
15. november 2006 af sigmund (Slettet)

#5,

Præcis, men hvad er beta? Er det en variabel, der har tilknytning til det fysiske systemet, og i så fald, hvad fortæller den?

Brugbart svar (0)

Svar #7
15. november 2006 af mathon

beta er en konstant - undertiden kaldt "faseforskydningen"

Brugbart svar (0)

Svar #8
15. november 2006 af sigmund (Slettet)

Yes, nu er jeg med.

Brugbart svar (0)

Svar #9
15. november 2006 af mathon

Godt! - :)

Brugbart svar (0)

Svar #10
24. april 2007 af sundancekid (Slettet)

Har samme opgave, men syns det er mærkeligt at mathon gør brug af en formel beregnet til fysik. Det kan godt være det gir det samme resultat i enden, men de formler der angives for denne type ligning ser en smule anderledes ud..


f''(x)=k*f(x)
=> f(x) = c1*cos(kx)+c2*sin(kx)


Skriv et svar til: Differentialligningen..!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.