Matematik
Hvad er differentialligninger?
15. november 2006 af
Christinana (Slettet)
Hej,
vores lærer nævnte i dag kort noget om differentialligninger. Hvis der er en, der vil være så venlig at forklare konceptet kort, ev.t med eksempel, så ville jeg være meget taknemlig.
Jeg har prøvet at læse artiklen på wikipedia.org, men som ofte er den skrevet til folk, der allerede har styr på det, hvis I forstår hvad jeg mener... dvs. meget præcis og korrekt, men også lidt svært at forstå :p
Jeg har haft om differential- og integralregning.
vores lærer nævnte i dag kort noget om differentialligninger. Hvis der er en, der vil være så venlig at forklare konceptet kort, ev.t med eksempel, så ville jeg være meget taknemlig.
Jeg har prøvet at læse artiklen på wikipedia.org, men som ofte er den skrevet til folk, der allerede har styr på det, hvis I forstår hvad jeg mener... dvs. meget præcis og korrekt, men også lidt svært at forstå :p
Jeg har haft om differential- og integralregning.
Svar #1
15. november 2006 af Lurch (Slettet)
En differentialligning er kort fortalt en ligning hvori der indgår en funktion OG et givent antal af dens afledede i forskellig grad.
Feks.
f'(x) =5*f(x)+3x
eller
x''(t) = 5*x(t)
Feks.
f'(x) =5*f(x)+3x
eller
x''(t) = 5*x(t)
Svar #2
15. november 2006 af Christinana (Slettet)
ok tak... det lyder mærkeligt :) (som mat jo altid gør!!)
Svar #3
16. november 2006 af bluegambler (Slettet)
en kort regel om dif. regning:
k*n*x^(n-1)
eks:
d/dx = 3x^3 => 6x^2
d/dx = x^3 => 3x^2
Forstår du??
k*n*x^(n-1)
eks:
d/dx = 3x^3 => 6x^2
d/dx = x^3 => 3x^2
Forstår du??
Skriv et svar til: Hvad er differentialligninger?
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
