Matematik

Væksthastighed

15. november 2006 af mani4ever (Slettet)
Jeg er gået fuldstændigt i stå med denne opgave, jeg håber virkelig, at I kan hjælpe mig?

http://www.peecee.dk/index.php?lid=1&aid=1&pid=2&loadid=12265

Brugbart svar (0)

Svar #1
15. november 2006 af Niinnaaah (Slettet)

ja, selfølgelig.

Svar #2
15. november 2006 af mani4ever (Slettet)

Hvad skal jeg gøre i denne opgave?

Brugbart svar (0)

Svar #3
15. november 2006 af filleellif (Slettet)

Du finder blot f'(x) og indsætter x=1. Den er meget simpel!

Brugbart svar (0)

Svar #4
15. november 2006 af filleellif (Slettet)

I øvrigt kan du se på tegningen, hvad tangentens hældning er! Hvis du kan argumentere nok for det, så kan du løse den blot ved at aflæse det!

Svar #5
15. november 2006 af mani4ever (Slettet)

#3:

Jeg forstår ikke hvad du mener.

Brugbart svar (0)

Svar #6
15. november 2006 af filleellif (Slettet)

Du har f(x)=sqrt(x)
Differentier denne og sæt x=1 ind. Så har du tangentens hældning i (1,1)

Svar #7
15. november 2006 af mani4ever (Slettet)

#6:
Skal jeg bruge tre-trins reglen?
Og hvad betyder f(x)=sqrt(x), altså jeg putter 1 ind i x?
f(1)=(1) ?

Brugbart svar (0)

Svar #8
15. november 2006 af allan_sim

#6.
Det er jo helt tydeligt, at det skal gøres grafisk her - måske fordi vedkommende netop er startet med differentialregning og derfor ikke har lært konkret at finde afledede funktioner endnu.

#5.
Væksthastigheden i et punkt er lig med tangentens hældning i punktet. Gør derfor som #4 foreslår - enten ved at aflæse direkte eller ved at aflæse to punkter på tangenten og beregne hældningen (tangenten er jo en ret linje).

Svar #9
15. november 2006 af mani4ever (Slettet)

#8:
Det korrekt, at jeg lige er startet med differential regning. Hvad skal jeg så gøre, for at løse den del af ogpgaven?

Brugbart svar (0)

Svar #10
15. november 2006 af filleellif (Slettet)

Som #8 nævner, kan du blot finde den indtegnede tangents hældning. Find to punkter og udregn. Brug fx punkterne (0,5 ; 0,75) og (1,5 ; 1,25). Udfra disse to punkter kan du udregne tangentens hældning i (1,1), hvilket er lig med f'(1)

Skriv et svar til: Væksthastighed

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.