Matematik
HJÆLP!
15. november 2006 af
juliegg (Slettet)
Jeg sidder fadt i denne opgave som lyder:
Bestem de værdier af b hvor linjen y=0,5x+b netop har ét punkt fælles med parablen f(x)=0,5x^2-x+1,5
Jeg har sat linierne overfor hinanden og kommet til:
0,5x^2-1,5x+1,5-b
hvoraf:
a= 0,5, b= -1,5, c=1,5-b
og indsætter den i formlen d=b^2-4ac hvorfra jeg ved d=0
o=(-1,5)^2-4*0,5(1,5-b)
Så kan jeg ikke komme videre??????
Bestem de værdier af b hvor linjen y=0,5x+b netop har ét punkt fælles med parablen f(x)=0,5x^2-x+1,5
Jeg har sat linierne overfor hinanden og kommet til:
0,5x^2-1,5x+1,5-b
hvoraf:
a= 0,5, b= -1,5, c=1,5-b
og indsætter den i formlen d=b^2-4ac hvorfra jeg ved d=0
o=(-1,5)^2-4*0,5(1,5-b)
Så kan jeg ikke komme videre??????
Svar #1
15. november 2006 af dnadan (Slettet)
Hvis du kender til differentialregning kan du sige:
f'(x)=y'...
Men i dit tilfælde:
o=(-1,5)^2-4*0,5(1,5-b)
Gang paretesen ud, du har én ligning med kun én ubekendt,b... Denne ligning kan du løse...
f'(x)=y'...
Men i dit tilfælde:
o=(-1,5)^2-4*0,5(1,5-b)
Gang paretesen ud, du har én ligning med kun én ubekendt,b... Denne ligning kan du løse...
Svar #2
15. november 2006 af garib (Slettet)
hvis d er mindre end 0 altså negativ.. findes der ingen løsninger.. l = Ø
Svar #3
15. november 2006 af dnadan (Slettet)
#2 dette bruges dog ikke til denne opgave, hvor d=0...
Skriv et svar til: HJÆLP!
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
