Matematik

% & rentesregning

18. november 2006 af Drachenwild (Slettet)


Posted: Nov 18 2006, 03:02 PM by Den_smarte
Report PostEdit PostQuote Post



Hejsa kan lige bruge lidt hjælp igen

opg.1

En bilforhandler sælger en bil for 115600 kr
excl.afgifter.
Hvad har bilforhandleren givet for vognen,når
han ved handlen tjener 5,8% ?



opg.2

Find salgsprisen på et parti æbler,når fortjenesten
ved salget er 235 kr,og der er tjent 17 %

Brugbart svar (0)

Svar #1
18. november 2006 af Kemiersjov (Slettet)

Fortjensten beregnes i forhold til salgaprisen!.

D.v.s. fortjensten er 5,8% af 115600,- kr. Hvor meget er det? Træk fortjensten fra salgsprisen og du har købsprisen.

I opgave 2 ved du,at fortjensten på 235,- kr. udgør 17% af salgsprisen. Da salgsprisen er 100% løses opgaven ved forholdsregning:

Hvis 17% = 235,- så er 100% = ??

Svar #2
18. november 2006 af Drachenwild (Slettet)

opg 1
115600 0,58 =6704,8

115600 - 6704,8 = 108895,2

Men facit siger det er 109262,76

opg 2

235*100/17 = 1382,35
1382,35 + 235 = 1617,35 kr

og der er facit rigtigt

og det er den rigtige måde,
jeg har regnet det ud på ik ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. november 2006 af Kemiersjov (Slettet)

Hvad er 0,58 i dine beregninger?

Hust, at % betyder 1/100 dele. Dvs 1% = 0,01

Svar #4
18. november 2006 af Drachenwild (Slettet)

0,58 er 5,8 %

men det jeg regner ud giver jo ikke det samme so facit så skal jeg gøre noget for at finde incl.afgifter da det er uden excl.afgifter ?

Brugbart svar (0)

Svar #5
18. november 2006 af Kemiersjov (Slettet)

5,8% = 0,058

Skriv et svar til: % & rentesregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.