Matematik
regneforskrift
18. november 2006 af
newroz (Slettet)
hey
min opgave står der
1. Regneforskrift for ret linje
Grafen for en lineær funktion går igennem punkterne P(-2,7 ; 1,9) og Q(6,4 ; -10,3).
a) Beregn regneforskriften for linjen igennem de to punkter.
er det sådan man løser det
p)
9-7 2
-----= ---= 0,66
1--2 3
7=0,66x+b
7-0,66x=b
6,34=b
y=0,66x+6,34
q)
3-4 -1
----= ---=0,0625
-10-6 -16
er det sådan man løser det tak på forhånd
min opgave står der
1. Regneforskrift for ret linje
Grafen for en lineær funktion går igennem punkterne P(-2,7 ; 1,9) og Q(6,4 ; -10,3).
a) Beregn regneforskriften for linjen igennem de to punkter.
er det sådan man løser det
p)
9-7 2
-----= ---= 0,66
1--2 3
7=0,66x+b
7-0,66x=b
6,34=b
y=0,66x+6,34
q)
3-4 -1
----= ---=0,0625
-10-6 -16
er det sådan man løser det tak på forhånd
Svar #1
18. november 2006 af iB (Slettet)
Nej!
Du skal bruge begge punkter for at finde en regneforskrift. Lig mærke til at P(x,y) = P(-2,7 ; 1,9) => x=-2,7 og y=1,9
Brug også dette når du sætter enten P eller Q ind i y=ax+b. Den udregning du viser, giver ingen mening, fordi du ikke sætter den tilsvarende x-værdi ind.
Du skal bruge begge punkter for at finde en regneforskrift. Lig mærke til at P(x,y) = P(-2,7 ; 1,9) => x=-2,7 og y=1,9
Brug også dette når du sætter enten P eller Q ind i y=ax+b. Den udregning du viser, giver ingen mening, fordi du ikke sætter den tilsvarende x-værdi ind.
Skriv et svar til: regneforskrift
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
