Matematik

Differentialligning

19. november 2006 af john2005 (Slettet)

Jeg skal bestemme en forskrift for f, og jeg ved:

dy/dx = 2y/(x-1)

Så laver jeg seperation og får dette resultat:
1/(2y) dy = 1/(x-1) dx

Så laver jeg integralregning på dette, og kommer så frem til dette resultat:
ln(2y) = 2ln(x-1)

Nu er jeg så bare lidt i tvivl om hvordan jeg skal isolere y, jeg ved jeg skal opløfte med e, men er i tvivl om hvordan jeg skal gøre det på højre side af lighedstegnet..
Nogen som kan hjælpe, og evt. se om jeg har gjort det rigtige?

På forhånd tak..

Brugbart svar (0)

Svar #1
19. november 2006 af mathon

separer x'er og y'er

1/y*dy/dx = 2(x-1)...(integrer med hensyn til x)

S 1/y*dy/dx*dx = 2*S(x-1)*dx

S 1/y*dy = 2*S(x-1)*dx.........

Svar #2
19. november 2006 af john2005 (Slettet)

Synes ikke det giver nogen mening?

2*1/(2y) Er jo ikke det samme som 1/y

Brugbart svar (0)

Svar #3
19. november 2006 af mathon

"2*1/(2y) Er jo ikke det samme som 1/y" - ER DET IKKE!!!

2*1/(2y)=2/(2y)=2/2/y=1/y i følge ALMINDELIG brøkregning - :)

Svar #4
19. november 2006 af john2005 (Slettet)

skriver man det ind på grafregneren, så giver det ikke de samme grafer, og det bør det jo gøre, hvis det er det samme..

Skriv et svar til: Differentialligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.