Matematik

Lidt hjælp

19. november 2006 af uksomi (Slettet)
Jeg skal bestemme projektionen af a=(5,-2) på n der har paramaterfremstillingen x=-2+4t samt y=3+2t
Jeg havde tænkt mig at finde normalvektoren til n som er n=(4,2) og derefter bruge formlen a1=a*n/(længde a *længde n)
Er det rigtig eller mangler der noget?

Svar #1
19. november 2006 af uksomi (Slettet)

jeg skal også angive den spidse vinkel mellem linjen m og tværvektoren a. Hvor der oplyses at linjen m er givet ved x+3y=3 og tværvektoren a er: (2,5). Kan man direkte benytte formlen cosv=n*tværvektorena/(længden af n gange længden af tværvektoren til a), hvor n er normalvektoren til m?

Svar #2
19. november 2006 af uksomi (Slettet)

jeg skal også angive den spidse vinkel mellem linjen m og tværvektoren a. Hvor der oplyses at linjen m er givet ved x+3y=3 og tværvektoren a er: (2,5). Kan man direkte benytte formlen cosv=n*tværvektorena/(længden af n gange længden af tværvektoren til a), hvor n er normalvektoren til m?

Svar #3
19. november 2006 af uksomi (Slettet)

jeg skal også angive den spidse vinkel mellem linjen m og tværvektoren a. Hvor der oplyses at linjen m er givet ved x+3y=3 og tværvektoren a er: (2,5). Kan man direkte benytte formlen cosv=n*tværvektorena/(længden af n gange længden af tværvektoren til a), hvor n er normalvektoren til m?

Svar #4
19. november 2006 af uksomi (Slettet)

jeg skal også angive den spidse vinkel mellem linjen m og tværvektoren a. Hvor der oplyses at linjen m er givet ved x+3y=3 og tværvektoren a er: (2,5). Kan man direkte benytte formlen cosv=n*tværvektorena/(længden af n gange længden af tværvektoren til a), hvor n er normalvektoren til m?

Svar #5
19. november 2006 af uksomi (Slettet)

jeg skal også angive den spidse vinkel mellem linjen m og tværvektoren a. Hvor der oplyses at linjen m er givet ved x+3y=3 og tværvektoren a er: (2,5). Kan man direkte benytte formlen cosv=n*tværvektorena/(længden af n gange længden af tværvektoren til a), hvor n er normalvektoren til m?

Svar #6
19. november 2006 af uksomi (Slettet)

jeg skal også angive den spidse vinkel mellem linjen m og tværvektoren a. Hvor der oplyses at linjen m er givet ved x+3y=3 og tværvektoren a er: (2,5). Kan man direkte benytte formlen cosv=n*tværvektorena/(længden af n gange længden af tværvektoren til a), hvor n er normalvektoren til m?

Svar #7
19. november 2006 af uksomi (Slettet)

jeg skal også angive den spidse vinkel mellem linjen m og tværvektoren a. Hvor der oplyses at linjen m er givet ved x+3y=3 og tværvektoren a er: (2,5). Kan man direkte benytte formlen cosv=n*tværvektorena/(længden af n gange længden af tværvektoren til a), hvor n er normalvektoren til m?

Svar #8
19. november 2006 af uksomi (Slettet)

jeg skal også angive den spidse vinkel mellem linjen m og tværvektoren a. Hvor der oplyses at linjen m er givet ved x+3y=3 og tværvektoren a er: (2,5). Kan man direkte benytte formlen cosv=n*tværvektorena/(længden af n gange længden af tværvektoren til a), hvor n er normalvektoren til m?

Svar #9
19. november 2006 af uksomi (Slettet)

jeg skal også angive den spidse vinkel mellem linjen m og tværvektoren a. Hvor der oplyses at linjen m er givet ved x+3y=3 og tværvektoren a er: (2,5). Kan man direkte benytte formlen cosv=n*tværvektorena/(længden af n gange længden af tværvektoren til a), hvor n er normalvektoren til m?

Svar #10
19. november 2006 af uksomi (Slettet)

jeg skal også angive den spidse vinkel mellem linjen m og tværvektoren a. Hvor der oplyses at linjen m er givet ved x+3y=3 og tværvektoren a er: (2,5). Kan man direkte benytte formlen cosv=n*tværvektorena/(længden af n gange længden af tværvektoren til a), hvor n er normalvektoren til m?

Brugbart svar (0)

Svar #11
19. november 2006 af mathon

vektor_a's projektion på vektor_b =

[(vektor_a*vektor_b)/|b|^2]*vektor_b

eller her

vektor_a's projektion på vektor_n =

[(vektor_a*vektor_n)/|n|^2]*vektor_n......

Svar #12
19. november 2006 af uksomi (Slettet)

Men jeg tænkte mere på, at hvis n har en parameterfremstilling er det så normalvektoren eller retningsvektoren man skal bruge i formlen?

Brugbart svar (0)

Svar #13
19. november 2006 af Waterhouse (Slettet)

Retningsvektoren.

Svar #14
19. november 2006 af uksomi (Slettet)

hvorfor?

Svar #15
19. november 2006 af uksomi (Slettet)

Jeg har nemlig fået resultatet til at være (3.2,1.6) og det passer ikke med tegningen. Husk det er det første spørgsmål jeg stillede.

Brugbart svar (0)

Svar #16
19. november 2006 af mathon

x+3y=3 har normalvektor (1,3) og dermed retningvektor=tværvektor_(1,3)= (-3,1) og dermes også
retningvektor_(3,-1), som benyttes:

for nemheds skyld sættes
vektor_s=(2,5)
og
vektor_t=(3,-1)


vinklen mellem vektorerne s og t kan bestemmes
af
cos(v) = (s*t)/(|s|*|t|)...((s*t) er prikproduktet!)


Svar #17
19. november 2006 af uksomi (Slettet)

Men s =(2,5) er en tværvektor

Svar #18
19. november 2006 af uksomi (Slettet)

Jeg får egentlig den spidse vinkel til at være 86,63grader

Svar #19
19. november 2006 af uksomi (Slettet)

Jeg får egentlig den spidse vinkel til at være 86,63grader

Brugbart svar (0)

Svar #20
19. november 2006 af mathon

#19
hvilket er rigtigt!

Forrige 1 2 Næste

Der er 23 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.