Matematik
Lidt hjælp med optimering??
19. november 2006 af
...? (Slettet)
jeg er gået i stå med disse regnestykker og kan ikke se mig ud af dem..håber der er nogen der kan hjlæpe. jeg mangler bare formler til disse så kan godt komme videre..
1. to tal x og y, gælder, at x+y =12. Bestem ved beregning x og y.
- så x^2+^y2 = 80
- så x^2+^y2 bliver mindst mulig
- så x^2+^y2 bliver størst mulig
2. en cirkel har tre indskrevne rektangler. cirklen er delt i 4 og i en af den er der en retvinklet trekant hvor vinkelen ind i midten er 45 grader. den hyoptenuse er 1. bestem det største areal og den størst omkreds.
vink. benut vinklen v mellem x-aksen og det indskrevne rektangels diagonal som variabel.
3. Af et cirkulært(cirkel) stykkel papir med en radius på 4 cm bskæres et "lagkagestykke" væk. x er længden lnags cirklen. ved at støde de to sider på 4 cm sammen dannes en kegle, hvor sidestykket er 4 cm og h og r er ubekendet.
1. y=x-12 og y=2(x-80) og derefter kommer jeg til at løse den som en ligning, altså x=68
x-12=2(x-40)
x-12=2x-80
x+68=2x, men dette kan ikke rigtig..
2. den ene katete findes
x=1*sin(45)=0,707107
0,707107*2=1,41421
areal: x*y
1,41421*(2-y^2)(y,findes ved pythagoras') - er meget i tvivl, når det differenteres og sættes lig o hænger det ikke rigtig sammen.
3. formel for kegle:
1/3*pi*r^2'h
denne har jeg ikke selv nået at kigge så meget på..
1. to tal x og y, gælder, at x+y =12. Bestem ved beregning x og y.
- så x^2+^y2 = 80
- så x^2+^y2 bliver mindst mulig
- så x^2+^y2 bliver størst mulig
2. en cirkel har tre indskrevne rektangler. cirklen er delt i 4 og i en af den er der en retvinklet trekant hvor vinkelen ind i midten er 45 grader. den hyoptenuse er 1. bestem det største areal og den størst omkreds.
vink. benut vinklen v mellem x-aksen og det indskrevne rektangels diagonal som variabel.
3. Af et cirkulært(cirkel) stykkel papir med en radius på 4 cm bskæres et "lagkagestykke" væk. x er længden lnags cirklen. ved at støde de to sider på 4 cm sammen dannes en kegle, hvor sidestykket er 4 cm og h og r er ubekendet.
1. y=x-12 og y=2(x-80) og derefter kommer jeg til at løse den som en ligning, altså x=68
x-12=2(x-40)
x-12=2x-80
x+68=2x, men dette kan ikke rigtig..
2. den ene katete findes
x=1*sin(45)=0,707107
0,707107*2=1,41421
areal: x*y
1,41421*(2-y^2)(y,findes ved pythagoras') - er meget i tvivl, når det differenteres og sættes lig o hænger det ikke rigtig sammen.
3. formel for kegle:
1/3*pi*r^2'h
denne har jeg ikke selv nået at kigge så meget på..
Svar #1
19. november 2006 af jgthb (Slettet)
Lad være med at lave fire indlæg om det samme på en aften
Skriv et svar til: Lidt hjælp med optimering??
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
