Matematik

differentialligning - hjælp!

21. november 2006 af DJ_Abs (Slettet)
Hej derude

Har godt nok set et indlæg om samme opgave, men har ikke lært det helt store endnu om diff ligninger, så sidder som et spørgsmålstegn her.
Opgaven er:

f(x)= 2(1-(1/x)) og dy/dx = y/x(x-1) = y/(x^2-x)

Hvordan kommer jeg frem til dy/dx?
Håber at I kan forklare det på en lidt lettere måde, og det haster også lidt

På forhånd tak

Brugbart svar (0)

Svar #1
22. november 2006 af mathon

y = f(x) = 2(1-(1/x))

dy/dx = f'(x) = 2*(0-(-1/x^2)) = 2/x^2
og

dy/dx = 2/x^2 = 2*1/x^2 = y/(1-(1/x))*1/x^2 = y/[x^2*(1-(1/x))]=

y/[x^2-x^2*(1/x)] = y/(x^2-x)
eller

konklusion:

dy/dx = y/(x^2-x)

Svar #2
22. november 2006 af DJ_Abs (Slettet)

Tak, det prøver jeg lige :)

Skriv et svar til: differentialligning - hjælp!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.