Matematik

To ubekendte af 1.grad (mathon)

21. november 2006 af Merit-HB (Slettet)
Mathon jeg kiggede på de to ligninger af 1.grad som du skrev :

vektor_a=(2,-5) , vektor_b=(-6,4) og vektor_c=(11,0)

i det følgende er a,b og c VEKTORER:

c = s*a + t*b

(11,0) = s*(2,-5) + t*(-6,4)
eller

11 = 2s - 6t
0 = -5s + 4t

hvilket er to ligninger med to ubekendte af 1.grad, som du løser så let, som du skifter hårfarve!!!


jeg har gjort det før men tror jeg har rodet rundt i det, synes i alt fald mit svar blev mystisk

jeg har fået s = 0

og t = -11/6

jeg skriver hvordan jeg regnede på det

11 = 2s-6t -> 2s= 11/-6 t

og man kunne også udlede at, 11 = 2s - 6t -> 6t= 2s-11

så sætter vi, skal vi sige 6t = 2s-11 i ligningen

11=2s-2s-11 , og så står det klart at s er lig nul

det virker mystisk synes jeg, regner jeg forkert her ? er ved og blive træt : (

Brugbart svar (0)

Svar #1
21. november 2006 af downunderII (Slettet)

Hvad med at bruge matrix regning i stedet for

Svar #2
21. november 2006 af Merit-HB (Slettet)

hm rettelse til #1

11 = 2s-6t -> 2s= 11/-6 t

skulle have været

11 = 2s-6t -> 2s= 11+6t

synes stadig jeg har lavet noget rod

Brugbart svar (0)

Svar #3
22. november 2006 af ibibib (Slettet)

#0 din ligning giver ikke s=0 men 0=0.

#2 Det er den rigtige vej. Men lige store koefficienters metode er vel nemmere:

11 = 2s - 6t
0 = -5s + 4t

22 = 4s - 12t
0 = -15s + 12t

Læg ligningerne sammen til

22 = -11s <=>
s = -2.

osv.

Brugbart svar (0)

Svar #4
22. november 2006 af mathon

I: 11 = 2s - 6t
II: 0 = -5s + 4t ..(I ganges med 5 og II med 2)

III: 55 = 10s - 30t
IV: 0 = -10s + 8t...(III og IV adderes)

55 = -22t

t = 55/(-22) = -2.5, som substitueres i II, hvoraf

0 = -5s + 4*(-2.5)

0 = -5s - 10

5s = -10

s = -2

konklusion:

c = -2*a + (-2.5)*b

c = -2a - 2.5b

...du må nok hellere beholde din hårfarve... - :)

Svar #5
22. november 2006 af Merit-HB (Slettet)

Haha tak mathon, og hey jeg var træt venter såmænd bare med og farve håret til jeg har fået noget søvn :P

Skriv et svar til: To ubekendte af 1.grad (mathon)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.