Matematik
cos> eller = 0,7123
22. november 2006 af
H.O.T (Slettet)
min opgave; løs uligheden cos> el. = 0,7123 , x er element i [-pi;pi]
Jeg har tegnet den. men er stadig i tvivl hvis intervallet havde været fra [0, 2pi],
ville løsningen været x1 = cos i -1(0,7123)
x2= 2pi-x1
L= [0,x1]U [x2;2pi]
x1 vil vil stadig være den samme metode, men hvad med minus pi? x2 = -pi-x1 eller hvad mener i?
på forhånd tak ; )
Jeg har tegnet den. men er stadig i tvivl hvis intervallet havde været fra [0, 2pi],
ville løsningen været x1 = cos i -1(0,7123)
x2= 2pi-x1
L= [0,x1]U [x2;2pi]
x1 vil vil stadig være den samme metode, men hvad med minus pi? x2 = -pi-x1 eller hvad mener i?
på forhånd tak ; )
Svar #1
22. november 2006 af sigmund (Slettet)
Ved at tage cos^(-1)(0.7123) får du et tal x1. I intervallet [-pi,pi] er der imidlertid en anden løsning, nemlig -x1. Løsningen er således L = [-x1,x1], hvor x1 = cos^(-1)(0.7123).
Skriv et svar til: cos> eller = 0,7123
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
