Matematik
Tangentligningen
23. november 2006 af
Liiinee (Slettet)
Jeg har en opgave:
Bestem en ligning for tangenten til grafen for f(x) i punktet P.
f(x) = 3x^3 - 6, P(2,18)
jeg har sagt:
f(x) = 3x^3 - 6
f'(x)= d/dx f(x) = 9x^2
f'(2) er hældningstal for tangenten:
f'(2) = 36
herfra ved jeg ikke hvordan jeg skal gøre det ?
kærligst Liine
Jeg har en opgave:
Bestem en ligning for tangenten til grafen for f(x) i punktet P.
f(x) = 3x^3 - 6, P(2,18)
jeg har sagt:
f(x) = 3x^3 - 6
f'(x)= d/dx f(x) = 9x^2
f'(2) er hældningstal for tangenten:
f'(2) = 36
herfra ved jeg ikke hvordan jeg skal gøre det ?
kærligst Liine
Svar #1
23. november 2006 af Liiinee (Slettet)
Kan man så ikke sige:
b = y1 - ax1
b= 18 - 36 * 2
b = 52
ligningen:
36x - 54
Men e der ikk andre måder man kan gøre det på ?
b = y1 - ax1
b= 18 - 36 * 2
b = 52
ligningen:
36x - 54
Men e der ikk andre måder man kan gøre det på ?
Svar #2
23. november 2006 af mathon
en linje - som tangenten jo er - gennem P(2,18) og med hældningstal 36???
Skriv et svar til: Tangentligningen
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
