Matematik
Hjælp. Differential
24. november 2006 af
vadefuglen (Slettet)
Sidder lidt fast, og håber der er nogle her lidt kvikkere end mig, der gerne vil bidrage med en hjælpende hånd.. :D
opgaven lyder som følgende (jeg har lavet den første delopgave, men mangler den sidste)..:
Bestem ved håndkraft ligninger for de to tangenter til grafen for funktionen f med forskrift f(x)=x^3-5x+4 der er parallel med linjen med ligning y=-2x+4...
f’(x)=3x^2-5
-2=3x^2-5
3=3x^2
1=x^2
x=1 eller x=-1
-13-5·(-)1+4=8
13-5·1+4=0
y=-2(x-1)+0 =
y=-2x+2
y=-2(x-(-)1)+8 =
y=-2x+6
Bestem ved håndkraft afstanden mellem de to tangenter.
Og her er det så jeg sidder fast..
Mvh
opgaven lyder som følgende (jeg har lavet den første delopgave, men mangler den sidste)..:
Bestem ved håndkraft ligninger for de to tangenter til grafen for funktionen f med forskrift f(x)=x^3-5x+4 der er parallel med linjen med ligning y=-2x+4...
f’(x)=3x^2-5
-2=3x^2-5
3=3x^2
1=x^2
x=1 eller x=-1
-13-5·(-)1+4=8
13-5·1+4=0
y=-2(x-1)+0 =
y=-2x+2
y=-2(x-(-)1)+8 =
y=-2x+6
Bestem ved håndkraft afstanden mellem de to tangenter.
Og her er det så jeg sidder fast..
Mvh
Svar #1
24. november 2006 af Waterhouse (Slettet)
Vælg et punkt på den ene tangent, og brug dist-formlen til at beregne afstanden fra punktet til den anden tangent.
Svar #2
24. november 2006 af mathon
du har jo 1.koordinaterne til de to røringspunkter - som jo selbsverständlich ligger på de parallelle - og dermed ækvidistante - tangenter.
1) beregn de repektive 2.koordinater f(-1) og f(1)
2) resten som anvist i #1
1) beregn de repektive 2.koordinater f(-1) og f(1)
2) resten som anvist i #1
Svar #4
24. november 2006 af vadefuglen (Slettet)
takker drenge, men hvad pokker mener i med dist-formlen...? :D
Skriv et svar til: Hjælp. Differential
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
