Matematik

??????????????????

26. november 2006 af bobblomst (Slettet)
Hvordan kan jeg finde siderne i en retvinklet trekant, når jeg kun har graderne???

Brugbart svar (0)

Svar #1
26. november 2006 af ibibib (Slettet)

Det kan du ikke.

Brugbart svar (0)

Svar #2
26. november 2006 af Gold-digga (Slettet)

Jeg har næsten lige haft sådan en opg. og der sagde min lære at siderne ikke kunne bestemmes?! Så det er et godt spørgsmål.... Vil jeg også gerne vide..?!

Brugbart svar (0)

Svar #3
26. november 2006 af -Zeta- (Slettet)

Trekanten kan jo være uendelig stor og også uendelig lille, og stadigvæk er vinklerne de samme.

Ensvinklede trekanter har jo også samme vinkelsæt, men de er af forskellige størrelser.

Brugbart svar (0)

Svar #4
26. november 2006 af sigmund (Slettet)

Hvis du kender noget til forholdet mellem længden af siderne, kan du godt beregne dette. Ellers ser lidt håbløst ud ...

Svar #5
26. november 2006 af bobblomst (Slettet)

Tak alle sammen for jeres svar, men det gør bare min hjemmeopgave sværere!

Brugbart svar (0)

Svar #6
26. november 2006 af sigmund (Slettet)

#4,

Med "dette" menes længden af siderne.

Brugbart svar (0)

Svar #7
26. november 2006 af allan_sim

#5.
Hvis du nu skriver den konkrete opgave, så kan det jo være, at vi kan hjælpe dig i gang.

Vær i øvrigt opmærksom på at skrive en bedre overskrift til din tråd, så man kan se, hvad det drejer sig om.

Brugbart svar (0)

Svar #8
26. november 2006 af iB (Slettet)

#4
Hvordan? -Et størrelsesforhold siger jo ikke meget om den absolutte størrelse.

("Søndag formiddag Blues", Sigmund? -du plejer da at være meget mere skarp ;-) )

Brugbart svar (0)

Svar #9
26. november 2006 af sigmund (Slettet)

#8,

Lad os sige, at vi har en retvinklet trekant ABC med sidelængderne a, b og c, hvor a,b er længden af de to kateter og c er længden af hypotenusen.

Der gælder så, at cos(A) = b/c <=> c = b/cos(A) og cos(B) = a/c <=> c = a/cos(B). Deraf følger, at b/cos(A) = a/cos(B).

Antager vi, at vi kender vinkel A og vinkel B, samt en sammenhæng mellem a og b (fx b=2a), får vi et udtryk, hvor a er den eneste ukendte. Længden b følger så umiddelbart af sammenhængen mellem a og b. Til sidst følger c af Pythagoras' sætning, og vi har alle sidelængder i trekanten.

Brugbart svar (0)

Svar #10
26. november 2006 af iB (Slettet)

#9
Det var da uhyggeligt pinligt for mig!

Jeg bøjer mig i støvet, og går ud og graver mig ned :-S

Brugbart svar (0)

Svar #11
26. november 2006 af ibibib (Slettet)

#9 Vil du ikke gerne isolere b i dit eksempel?

b/cos(A) = a/cos(B) og b=2a.

Brugbart svar (0)

Svar #12
26. november 2006 af sigmund (Slettet)

#11,

Ja, jeg kan se, at det går galt. Vi slutter med en betingelse på forholdet mellem cos(A) og cos(B).

Hvis vi derimod sagde, at b = a + 1, ville vi få et resultat.

Således kan vi næppe sige noget generelt ud fra et kendskab til de tre vinkler alene. Hvorvidt vi kan løse opgaven, afhænger af den konkrete situtation.

Svar #13
26. november 2006 af bobblomst (Slettet)

Opgaven

en mand svømmer fra Horsens indtil længdegraden ændrer sig til 5. Udregn radius i cirklen som mandens rute er en del af når Horsens ligger 55,5 grader nordlig breddde.Derefter udregn sømmeturens længde.

Svar #14
26. november 2006 af bobblomst (Slettet)

Vores lærer gav os også et lille billed. Men jeg ved ikke hvordan i kan se det.

Brugbart svar (0)

Svar #15
27. november 2006 af fixer (Slettet)

Du kender jo den ene side. Det er Jordens radius. Hvis den ikke er oplyst i opgaven, kan du slå den op (ca. 6378 km).

Den søgte radius er radius i en cirkel der kapper jorden over på Horsens' breddegrad. Kald den r.

Den svømmede afstand findes som længden af et cirkeludsnit af omtalte cirkel. Bestem gradtallet v for cirkeludsnittet som differencen mellem slutpunktets længdegrad og Horsens' længdegrad. Den søgte strækning, s, er da s = rv (v skal måles i radianer).

Skriv et svar til: ??????????????????

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.