Historie

SSO i historie - ang. emnevalg

26. november 2006 af GitteMH (Slettet)
Hej:)

Jeg skal nu til at have valgt fag + emnebegrænsning til den større skriftlige opgave, og kan ikke helt blive enig med mig selv om hvilket emne jeg skal vælge. Men problemet er, at jeg frygter at tage et "gammelkendt" emne som der har været skrevet om 27000 gange før, og dermed gør mine chancer for at få en karakter over 9 mindre end de ellers kunne have været.

Har følgende emner til overvejelse (vil gerne skrive i historie):

- Den franske revolution
- Borgerrettighedsbevægelsen (USA)
- (Den amerikanske borgerkrig)

Hvis der er nogen der har kendskab til hvilket emne det vil være strategisk bedst at skrive om, vil jeg meget gerne høre fra jer - også hvis der er nogen som ligger inde med ideer til andre stjernegode emner!

- Gitte -


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. november 2006 af LeMenga (Slettet)

Har desværre ikke nogle forslag inde for dine 3 ønsker, men vi havde en introduktion til SSO i historie for noget tid siden. Og vores super geniale lærer sagde, at noget lokalt altid er godt. Fx jeg bor i Maribo og ca 30 km herfra lå engang en sukkerfrabrik, den var god at skrive om. Med hensyn til industrialiseringen. Der har også været inviteret en del polske hjælpearbejdere til Lolland, det var også en godt alternativt emne, at skrive om. Hvorfor, hvordan, årsager, og alt det der..

De bedste argument for, at skrive om noget lokalt er nok, at sencor vil tænke: "hvad fan***". For det er garentert noget som han/hun aldrig har sat sig ind i. Det smarte er så, at sencor ikke kan nå at sætte sig meget ind i emnet. Og derved bliver det sværer, at give en dårlig karakter. Altså hvis man ellers har lavet opgaven pænt !

Håber det kan bruges..

Svar #2
26. november 2006 af GitteMH (Slettet)

Ja det er jo netop det der er det svære - at fange censors interesse når vedkommende sidder med opgave 567 kl. 23.30 om aftnen.
Tusind tak for dit svar, LeMenga.
Andre svar/ideer er også velkommne:D

- Gitte -

Brugbart svar (0)

Svar #3
26. november 2006 af FredeW (Slettet)

Af de tre du selv nævner tror jeg, borgerrettighedsbevægelsen i USA er det mindst brugte emne (selvom de alle tre efter min erfaring hører til de mest brugte).

Jeg tror dog også, det er dumt at fokusere for meget på, at dit emne absolut skal være nyt. Altså: hvis du brænder for at skrive om f.eks. den franske revolution, tror jeg nemt, du kan få en bedre opgave ud af at skrive om den, end hvis du finder et nyt emne, som du egentlig kun vælger, fordi det er nyt.

Svar #4
26. november 2006 af GitteMH (Slettet)

#3: Det kan der selvfølgelig være noget om. Så må jeg bare spørge min historielærer hvilket emne (det vil så enten blive borgerrettighedsbevægelsen eller den franske revolution) som er mest hensigtsmæssigt for mig mht. litteratur osv.

- Gitte -

Skriv et svar til: SSO i historie - ang. emnevalg

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.