Matematik
Funktioner...brug for hjælp, og det haster.
27. november 2006 af
eda (Slettet)
Hej allesammen!
Jeg sidder og regner matematikopgaver, og kan ikke komme videre med to opgaver! Håber at der er nogen der kan hjælpe.
Hvordan vil I gribe disse opgaver an?
Den første lyder:
Funktionen f er givet ved:
f(x) = x^3 + kx - 2x + 5 hvor k er et reelt tal. f har lokalt minimum i x = 1
Jeg skal bestemme tallet k. (hvordan gør jeg det?)
Den næste er så,
En funktion f er givet ved:
f(x) = x^3 - 2,5x^2 - 2x + 7
Jeg bliver bedt om at løse ligningen f´(x) = 0
hvordan skal jeg gøre det?
På forhånd, tak. :)
Jeg sidder og regner matematikopgaver, og kan ikke komme videre med to opgaver! Håber at der er nogen der kan hjælpe.
Hvordan vil I gribe disse opgaver an?
Den første lyder:
Funktionen f er givet ved:
f(x) = x^3 + kx - 2x + 5 hvor k er et reelt tal. f har lokalt minimum i x = 1
Jeg skal bestemme tallet k. (hvordan gør jeg det?)
Den næste er så,
En funktion f er givet ved:
f(x) = x^3 - 2,5x^2 - 2x + 7
Jeg bliver bedt om at løse ligningen f´(x) = 0
hvordan skal jeg gøre det?
På forhånd, tak. :)
Svar #1
27. november 2006 af sontas (Slettet)
lokalt minimum i x=1 => f'(1) = 0.
f'(x) kan du vist godt selv finde, så prøv derfra.
I den anden differentierer du bare, og sætter denne værdi = 0, herved fås en andengradsligning...
f'(x) kan du vist godt selv finde, så prøv derfra.
I den anden differentierer du bare, og sætter denne værdi = 0, herved fås en andengradsligning...
Svar #2
27. november 2006 af eda (Slettet)
Skal jeg i den første opgave differentiere funktionen først og bagefter sætter værdien til f´(1)?
Tak for svaret.
Tak for svaret.
Skriv et svar til: Funktioner...brug for hjælp, og det haster.
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
