Matematik
Andengradspolynomium !!!
28. november 2006 af
cob (Slettet)
Det er oplyst at f har nulpunkterne -2 og 4 samt at f(1)= 4,5
Jeg skal bestemme a,b og c
Har svært ved at komme igang, ved at jeg skal bruge toppunktsformelen, men kan ikke rigtig komme videre.
Med venlig hilsen
Jeg skal bestemme a,b og c
Har svært ved at komme igang, ved at jeg skal bruge toppunktsformelen, men kan ikke rigtig komme videre.
Med venlig hilsen
Svar #1
28. november 2006 af Duffy
Det er oplyst at f har nulpunkterne -2 og 4 samt
at f(1)= 4,5
Bestem a,b og c.
----------------------------
Da f har nulpunkterne -2 og 4 kan vi skrive f som
a(x+2)(x-4)
Da
f(1)= 4,5
er a(1+2)(1-4) = 4,5
a*3*(-3) = 4,5
-9a = 4,5
a =-1/2
Altså kan f skrives som
f(x) = -1/2*(x+2)(x-4)
at f(1)= 4,5
Bestem a,b og c.
----------------------------
Da f har nulpunkterne -2 og 4 kan vi skrive f som
a(x+2)(x-4)
Da
f(1)= 4,5
er a(1+2)(1-4) = 4,5
a*3*(-3) = 4,5
-9a = 4,5
a =-1/2
Altså kan f skrives som
f(x) = -1/2*(x+2)(x-4)
Skriv et svar til: Andengradspolynomium !!!
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
