Matematik
Grænseværdi
03. marts 2004 af
McJazz (Slettet)
jeg har en funk. f(X)=2x^2+ax-3/x+3
a er et tal og det oplyses at lim f(x)=-7 for x gående mod -3.
Jeg skal så bestemme a.
Normalt ville jeg omskrive funktionen så nævneren ikke giver 0 ved indsættelse af
-3, men det lader til at være ret forkert eller også har min omskrivelse været noget underlig.
a er et tal og det oplyses at lim f(x)=-7 for x gående mod -3.
Jeg skal så bestemme a.
Normalt ville jeg omskrive funktionen så nævneren ikke giver 0 ved indsættelse af
-3, men det lader til at være ret forkert eller også har min omskrivelse været noget underlig.
Svar #1
03. marts 2004 af Banyaroat (Slettet)
du sætter -3 ind istedet for x. bagefter flytter du tallene over på den anden side.
Svar #2
03. marts 2004 af Brian (Slettet)
Hvis tælleren gav noget andet end 0 for x=3, ville græsneværdien være uendelig. Den eneste mulighed er derfor at tilpasse a, så tælleren giver 0 for x=3. Når dette er gjort må det s¨å kontrolleres, at grænseværdien faktisk ER -7
Skriv et svar til: Grænseværdi
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
