Matematik
Sandsynlighedsregning 7029
29. november 2006 af
TFL (Slettet)
Jeg er nødt til at skrive det igen da jeg tror når folk ser på antalet af svar så gider de ikke længere svare...
"Et firma producerer en bestemte typer komponenter[...]. Komponeneterne produceres på maskinerne A, B og C der producerer hhv. 60%, 25% og 15% af den samlede produktion. Det viser sig at 20% af A's, 15%af B's og 5% af C's produktion er defekt.
Bestem sandsynligheden for at en tilfældigt valgt komponent er defekt
En tilfældigt valgt komponent viser sig at være defekt
Bestem sandsynligheden for at komponenten er produceret på C"
Det første har jeg løst ved at sige
0,6*0,2+0,25*0,15+0,15*0,05 = 16,5%
Men der er mest tvivl ved spørgsmål nr 2. Jeg går ud fra at jeg skal bruge formlen
P(C|B)=P(C?B) / P(C) hvor ? er fælles mængde
Men hvad er P(C?B) i dette tilfælde?
På forhånd tak!
"Et firma producerer en bestemte typer komponenter[...]. Komponeneterne produceres på maskinerne A, B og C der producerer hhv. 60%, 25% og 15% af den samlede produktion. Det viser sig at 20% af A's, 15%af B's og 5% af C's produktion er defekt.
Bestem sandsynligheden for at en tilfældigt valgt komponent er defekt
En tilfældigt valgt komponent viser sig at være defekt
Bestem sandsynligheden for at komponenten er produceret på C"
Det første har jeg løst ved at sige
0,6*0,2+0,25*0,15+0,15*0,05 = 16,5%
Men der er mest tvivl ved spørgsmål nr 2. Jeg går ud fra at jeg skal bruge formlen
P(C|B)=P(C?B) / P(C) hvor ? er fælles mængde
Men hvad er P(C?B) i dette tilfælde?
På forhånd tak!
Svar #1
29. november 2006 af TFL (Slettet)
Fint nok at i IKKE gider at hjælpe, men kunne I i det mindste fortælle om det kan passe at svaret til spørgsmål 2 er 4.54%?
Skriv et svar til: Sandsynlighedsregning 7029
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
