Matematik
Integralregning
29. november 2006 af
palaska (Slettet)
Jeg har brug for lidt hjælp til en opgave med integration.
Jeg skal finde den eksakte værdi af integralet fra 0 til 2 af:
x^2 + 1 / x^3 + 3x + 2
Hvor / altså er en brøkstreg.
Jeg har prøvet at sætte de forskellige "x'er" til at være t, for at kunne reducere brøken til noget der kan integreres, men har ikke rigtig kunnet finde ud af det
Håber nogle vil hjælpe!
Jeg skal finde den eksakte værdi af integralet fra 0 til 2 af:
x^2 + 1 / x^3 + 3x + 2
Hvor / altså er en brøkstreg.
Jeg har prøvet at sætte de forskellige "x'er" til at være t, for at kunne reducere brøken til noget der kan integreres, men har ikke rigtig kunnet finde ud af det
Håber nogle vil hjælpe!
Svar #1
29. november 2006 af Waterhouse (Slettet)
Vi sætter t=x^3 + 3x + 2 go får dt=3x^2+3 dx, og ydermere 1/3*dt=x^2+1.
Indsætter vi nu, har vi:
S (x^2 + 1)/(x^3 + 3x + 2) dx =
S (1/3*dt)/t =
S 1/3*1/t dt =
1/3 * S 1/t dt
...så skulle den være til at klare derfra.
Indsætter vi nu, har vi:
S (x^2 + 1)/(x^3 + 3x + 2) dx =
S (1/3*dt)/t =
S 1/3*1/t dt =
1/3 * S 1/t dt
...så skulle den være til at klare derfra.
Svar #2
29. november 2006 af palaska (Slettet)
Mange tak... nu forstår jeg det!
Ja, herfra er den lige til at finde ud af... :-)
Ja, herfra er den lige til at finde ud af... :-)
Skriv et svar til: Integralregning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
