Matematik
Haster til i morgen
29. november 2006 af
Hans4444 (Slettet)
Nogen som kan hjælpe med forkortninger:
1)
m=(x-4)^2-(y+4)^2/(x+y)(x-y-8)
2)
o= 2x^2+32-16x/(x-2)(x-4)-2(x-4)
3)
p= 4x^2+16-16x/3x-6
Håber ikke kan hjælpe - jeg har siddet med dem i lidt over en time og kan få det til at passe.
1)
m=(x-4)^2-(y+4)^2/(x+y)(x-y-8)
2)
o= 2x^2+32-16x/(x-2)(x-4)-2(x-4)
3)
p= 4x^2+16-16x/3x-6
Håber ikke kan hjælpe - jeg har siddet med dem i lidt over en time og kan få det til at passe.
Svar #2
29. november 2006 af mathon
1)
m=(x-4)^2-(y+4)^2/((x+y)(x-y-8))
(x-4+y+4)(x-4-(y+4))/((x+y)(x-y-8))
(x+y)(x-4-y-4)/((x+y)(x-y-8))
(x+y)(x-4-y-4)/((x+y)(x-y-8))
(x+y)(x-y-8)/((x+y)(x-y-8))= 1
m=(x-4)^2-(y+4)^2/((x+y)(x-y-8))
(x-4+y+4)(x-4-(y+4))/((x+y)(x-y-8))
(x+y)(x-4-y-4)/((x+y)(x-y-8))
(x+y)(x-4-y-4)/((x+y)(x-y-8))
(x+y)(x-y-8)/((x+y)(x-y-8))= 1
Svar #3
29. november 2006 af mathon
2)
o= 2x^2+32-16x/(x-2)(x-4)-2(x-4)
o = 2(x-4)^2/[(x-4)(x-2-2)]
da 4 er dobbeltrod i tælleren
o = 2(x-4)^2/(x-4)^2
o = 2
o= 2x^2+32-16x/(x-2)(x-4)-2(x-4)
o = 2(x-4)^2/[(x-4)(x-2-2)]
da 4 er dobbeltrod i tælleren
o = 2(x-4)^2/(x-4)^2
o = 2
Skriv et svar til: Haster til i morgen
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
