Matematik
differentialkvotient
30. november 2006 af
pod (Slettet)
Parablen med ligingen y=ax^2+bx+c tangerer ligningen i y=x i (0,0). Desuden er y=2x+3 tangent til parablen Beregn konstanterne a,b og c.
er kommet frem til at c=0, da x=0 og y=0 skal passe ind i ligningen.
man kan også benytte de to hældninger til at sige;
1=2ax+b og 2=2ax+b
men kan ikke komme videre.. ?? På forhånd tak :)
er kommet frem til at c=0, da x=0 og y=0 skal passe ind i ligningen.
man kan også benytte de to hældninger til at sige;
1=2ax+b og 2=2ax+b
men kan ikke komme videre.. ?? På forhånd tak :)
Svar #1
30. november 2006 af sigmund (Slettet)
Tangenten i (0,0) har hældningen 1. Dvs. at y'(0)=1. Af dette fås b = 1. Se om du kan finde røringspunktet til den anden tangent.
Svar #2
30. november 2006 af pod (Slettet)
nå ja. tak!
og den anden tangenthældning er 2.
så herved;
2ax+1=2 <=> f'(x)=2
.. kan du hjælpe lidt på vej? :/
og den anden tangenthældning er 2.
så herved;
2ax+1=2 <=> f'(x)=2
.. kan du hjælpe lidt på vej? :/
Svar #3
30. november 2006 af ibibib (Slettet)
Løs to ligninger
2ax+1=2 og ax²+x=2x+3
med to ubekendte.
2ax+1=2 og ax²+x=2x+3
med to ubekendte.
Skriv et svar til: differentialkvotient
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
