Matematik
Andengradsfunktioner
30. november 2006 af
majhes (Slettet)
Hej
Jeg er i gang med følgende opg. om andengradsfunktioner:
OPGAVE 5.
Stykprisen på en vare er bestemt ved p(x) = - 0,01x + 150
hvor x er antal af solgte enheder pr.måned, dvs. afsætningen x = 0.
De samlede omkostninger C pr. måned er bestemt ved C(x)=3x+ 10.000
a) Bestem en forskrift for omsætningen R(x)
b) Bestem en forskrift for overskuddet h(x)
c) Bestem den afsætning, der giver det største overskud
d) Bestem den dertil hørende stykpris
e) Faktorisér overskudsfunktionen h, og bestem det interval, hvor overskuddet er positivt.
a, b, c og d har jeg lavet. R(x) har jeg fået til: -0,01x²+150x og H(x) har jeg fået til: (-0,01x²+150x)-(3x+10.000)
Jeg mangler altså opg. e. Når jeg skal faktorisere ligningen, er jeg nået frem til, at den må have 2 nulpunkter og altså faktoriseres som a(x-x1)(x-x2) 1 og 2-tallet efter x'erne skal ses som sænket skrift. A må vel være de -0,01 (?), men for at finde x1 og x2 skal jeg jo udregne diskriminant samt nulpunkter. Der skal jeg jo bruge b-leddet - men hvad er b-leddet? Skal jeg minusse de to x'ers værdier - altså 150 og 3 med hinanden eller skal jeg se de to parenteser som to forskellige ligninger? I så fald, hvordan regner jeg så opg. e?
Mvh. Maria
Jeg er i gang med følgende opg. om andengradsfunktioner:
OPGAVE 5.
Stykprisen på en vare er bestemt ved p(x) = - 0,01x + 150
hvor x er antal af solgte enheder pr.måned, dvs. afsætningen x = 0.
De samlede omkostninger C pr. måned er bestemt ved C(x)=3x+ 10.000
a) Bestem en forskrift for omsætningen R(x)
b) Bestem en forskrift for overskuddet h(x)
c) Bestem den afsætning, der giver det største overskud
d) Bestem den dertil hørende stykpris
e) Faktorisér overskudsfunktionen h, og bestem det interval, hvor overskuddet er positivt.
a, b, c og d har jeg lavet. R(x) har jeg fået til: -0,01x²+150x og H(x) har jeg fået til: (-0,01x²+150x)-(3x+10.000)
Jeg mangler altså opg. e. Når jeg skal faktorisere ligningen, er jeg nået frem til, at den må have 2 nulpunkter og altså faktoriseres som a(x-x1)(x-x2) 1 og 2-tallet efter x'erne skal ses som sænket skrift. A må vel være de -0,01 (?), men for at finde x1 og x2 skal jeg jo udregne diskriminant samt nulpunkter. Der skal jeg jo bruge b-leddet - men hvad er b-leddet? Skal jeg minusse de to x'ers værdier - altså 150 og 3 med hinanden eller skal jeg se de to parenteser som to forskellige ligninger? I så fald, hvordan regner jeg så opg. e?
Mvh. Maria
Svar #1
30. november 2006 af majhes (Slettet)
Der hvor der står, at afsætningen (x) er = 0, skulle der have stået: x større/lig 0
Svar #2
30. november 2006 af majhes (Slettet)
Der hvor der står, at afsætningen (x) er = 0, skulle der have stået: x større/lig 0
Skriv et svar til: Andengradsfunktioner
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
