Matematik

Hjælp til beregning af trekant

04. maj kl. 12:52 af abekatten47 - Niveau: A-niveau

I trekant ABC er ∠A=48°, længde AC=13 og længde BC=10. Der oplyses desuden at ∠B er stump

jeg skal beregne længde AB men ved ikke hvad jeg skal gøre når jeg kun kender en vinkel 

Nogle der kan hjælpe?

ps (1g niveau)


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. maj kl. 13:49 af Sveppalyf

Find B med sinusrelationen

sin(A)/a = sin(B)/b

(Husk at det er den løsning hvor B er stump.)

Find så C vha.

A + B + C = 1800

Til sidst kan du så finde c (også kaldt AB) vha. cosinusrelationen

c2 = a2 + b2 - 2ab*cos(C)


Svar #2
04. maj kl. 14:15 af abekatten47

vinkel b bliver så 180-v får at få en stump vinkel, da programmet jeg bruger kun regner den spidse ud eller er det forkert?


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. maj kl. 14:56 af ringstedLC

#2 Sinusrelationen (og simple lommeregnere) giver kun den spidse vinkel:

\begin{align*} B_{stump}+B_{spids} &= 180^{\circ} \\ B_{stump} &= 180^{\circ}-B_{spids} \\ B_{stump} &= 180^{\circ}-\sin^{-1}\biggl(\frac{\sin(A)}{a}\cdot b\biggr) \\ \end{align*}

Vedhæftet fil:_0.png

Svar #4
04. maj kl. 15:43 af abekatten47

tak for hjælp


Skriv et svar til: Hjælp til beregning af trekant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.