Matematik

Hjælp!!

30. november 2006 af cfc4ever (Slettet)
hejza,

ville lige høre jeg ad om I muligvis kunne hjælpe mig med den her matematik opgave.

opgaven lyder på:

(2x^3+4x^2-3x+4) : (x+3)

håber I kan hjælpe mig.

mange tak på forhånd


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. november 2006 af kastermedkat (Slettet)

Du skal lave en polynomiumsdivision. Hvis du ikke har lavet en før, bliver det nok lidt svært. Du starter med at finde en faktor de ganget med x+3 giver et trediegradsled svarende til det i polynomiet. Her bliver det 2x^2. Der efter gør du det sammme med 2. gradsleddet.

Jeg har startet på udregningen her, prøv at gøre den færdig, og skriv dit resultat.

x+3__|__2x^3+4x^2-3x+4__|__ 2x^2
2x^3+6x^2
-2x^2

Brugbart svar (0)

Svar #2
30. november 2006 af kastermedkat (Slettet)

Udregningen skal stå således:
x+3__|__2x^3+4x^2-3x+4__|__ 2x^2
________2x^3+6x^2
____________-2x^2

Det ser lidt uoverskueligt ud, håber du får fat i det.

Svar #3
30. november 2006 af cfc4ever (Slettet)

oki, er det så svarert?
-2x^2

Brugbart svar (1)

Svar #4
30. november 2006 af prettyme (Slettet)

Hej..

den kan regnes ud på følgende måde:

2x^3+4x^2-3x+4 : (x+3) = 2x^2-2x+3+(-8)/(x+3)
2x^3+6x^2
________ (trækker fra)
0 -2x^2-3x
-2x^2-6x
_________
0 3x+4
3x+12
______
0 -8 (rest)

det vil sige alt i alt:
kvotient: 2x^2-2x+3+(-8)/(x+3)
rest : -8

Håber det har hjulpet!

Svar #5
30. november 2006 af cfc4ever (Slettet)

super, mange gange tak for hjælpen. :-)

men så har jeg lige en anden opgave som lige kunne bruge noget hjælp.

differienter følgende funktion:
1/2x^3 - 3/5^2 - 5/4x - 1/8

Brugbart svar (0)

Svar #6
30. november 2006 af kastermedkat (Slettet)

#4 Der er en fejl. Det er ikke det rigtige svar.

#3 Nej, det var blot starten, du skal forsætte på samme måde, nu skal du blot finde den faktor som danner et andengradsled svarende til 4x^2. Der skal gælde om dit resultat at:
(2x^3+4x^2-3x+4)= (x+3)*(resultat)+rest


Svar #7
30. november 2006 af cfc4ever (Slettet)

puha. lidt forvirende nu. :-)

kan du ikke prøve at regne hele opgaven?

Brugbart svar (0)

Svar #8
30. november 2006 af prettyme (Slettet)

#6 hmm hvilken fejl er der opstået i min udregning?

Brugbart svar (0)

Svar #9
30. november 2006 af kastermedkat (Slettet)

#8 Har lidt svært ved at se hvad det er du har gjort, men din rest er i hvert fald forkert. Den sku have været 5. Ellers ser det ud som i #4.
Som resultat får jeg:
(2x^3+4x^2-3x+4)= (x+3)*(2x^2-2x+3)-5.


Svar #10
30. november 2006 af cfc4ever (Slettet)

hvordan får man den til at give (rest 5)?

Brugbart svar (0)

Svar #11
30. november 2006 af kastermedkat (Slettet)

Ved at gøre divisionen jeg begyndte på færdig, skulle du gerne ende på -5. Hvad har du regnet til nu?

Svar #12
30. november 2006 af cfc4ever (Slettet)

jeg ved ikk lige hvordan afslutte den division du begyndte på. :-(

du kan vel ikke lige regne den ud?

Brugbart svar (0)

Svar #13
30. november 2006 af kastermedkat (Slettet)

jo da:) men det hjælper jo ikke meget hvis du ikke kan. Jeg har nu regnet lidt videre på #4. Jeg har ganget igennem med -2x, hvorefter jeg står tilbage med 3x+4, hvad gør du så nu???
x+3__|__2x^3+4x^2-3x+4__|__ 2x^2-2x
________2x^3+6x^2
____________-2x^2-3x
____________-2x^2-6x
_________________ 3x+4
__________________????

Svar #14
30. november 2006 af cfc4ever (Slettet)

okay, super.

men hva gør man efter 3x+4?

Brugbart svar (0)

Svar #15
01. december 2006 af kastermedkat (Slettet)

Hvad skal du gange x med for at få 3x???

Skriv et svar til: Hjælp!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.