Kemi

Kemi-A-niveau opg.

04. marts 2004 af Louise H (Slettet)
Hej

Jeg håber der er en der vil hjælpe mig med følgende:

Der fremstilles en elektrokemisk celle med cellediagrammet;

Ag(s) I Ag^(+)(ag),S^(2-)(aq) II Cu^(2+)(0,100M) II Cu(s)

Den højre halvcelle består af en kobberstang i en 0,100 M kobber(II)-sulfatopløsnig.
Den venstre halvcelle består af en sølvstang i en Na2S-opløsning, hvortil der tillige er sat en smule sølvsulfid.
I den venstre halvcelle findes der et >>lille

I det følgende regnes der med, at temperaturen er 25C.

b)Bereg elektrodepotentialet for den højre halvcelle:

Er det rigtig det jeg har lavet??

e(Cu^(2+)ICu)=e(standard) af (Cu^(2+)ICu)-0,059v'log(1/0,100)=0,281v


Cellens elektromotoriske kraft(hvilespænding måles til 0,840v.

c)Beregn den aktuelle konc. af sølvioner i den venstre halvcelle.

Den vil jeg meget gerne have hjælp til, TAK:-)


Svar #1
04. marts 2004 af Louise H (Slettet)

+ d) kan jeg hellere ikke finde ud af:

Den formelle konc. af Na2S-opløsning er 0,0100 M. pH for den venstre halvcelle måles til 11,88.

d) Beregn den aktuelle konc. af sulfidioner i den venstre halvcelle.
Beregn endvidere en værdi for opløselighedsproduktet for sølvsulfid.

Svar #2
04. marts 2004 af Louise H (Slettet)

Please er der ikke nogen der kan/vil hjælp mig???

Svar #3
06. marts 2004 af Louise H (Slettet)

PLEASE jeg har virkelig svært ved kemi, er der ikke en der kan hjælpe mig, altså ikke regne det for mig, men bare fortælle mig hvordan jeg ska regne på det!!

TAK

Brugbart svar (0)

Svar #4
06. marts 2004 af sigmund (Slettet)

ad b) Nernst lov benyttes: e(højre)=e(standard)-0.059/z*log([red]/[ox]), hvor z er antallet af overførte elektroner. Her er det to. Dvs. at e(højre)=0.340 V -(0.059/2)*log(1M/0.100M) V.

ad c) Du udnytter, at U(0)=e(højre)-e(venstre). Ovenfor har du fundet e(højre), og når du kender U(0) kan du finde e(venstre). Derefter kan du bruge Nernst lov til at finde koncentrationen af sølvioner, hvor du 'regner baglæns' og isolerer [ox] i Nernst lov.

Spørgsmål d) har jeg ikke noget svar til. Jeg kan simpelt hen ikke overskue den sidste opgave d). Hvor er KemiKasper? Han burde være i stand til at hjælpe dig med opgave d).

Svar #5
07. marts 2004 af Louise H (Slettet)

Ok, tak.

Andre der kan hjælpe mig med d)´eren TAK.

Svar #6
07. marts 2004 af Louise H (Slettet)

Stadig ingen der kan hjælp mig!!!

Brugbart svar (0)

Svar #7
07. marts 2004 af Belief (Slettet)

Ved du hvad resultatet skal være? Jeg har nemlig fået et mærkeligt resultat!

Brugbart svar (0)

Svar #8
17. februar 2006 af timothy (Slettet)

a) Er det her en redox ligning:
Ag(s)+ H2S(g)+O2(g) pil Ag2S(s)+H2O(l)
I då fald er S så -2

d) nogen der gider hjælpe

Brugbart svar (0)

Svar #9
17. februar 2006 af flys (Slettet)

Sæt ox-tal på samtlige stoffer så opdager du at det er en redox-ligning og så er den ikke så svær at løse. S er -2 men der sker ikke noget med S's ox-tal

Brugbart svar (0)

Svar #10
17. februar 2006 af flys (Slettet)

Tillad mig at komme med en lille reklame for en god bog til opgaveløsning i kemi:
Pilgaard, Michael
Opgavenøgle til kemi
Den kan lånes som netversion på nettet på www.bibliotek.dk - du skal oprettes på dit lokale bibliotek for at bruge nettet som bibliotek.
Den har glimrende forslag til at komme i gang med at løse opgaverne på kemi højniveau.
Jeg ved godt at det er meget nemmere når andre løser opgaven for dig - men det lærer du jo ikke så meget af.

Brugbart svar (0)

Svar #11
17. februar 2006 af timothy (Slettet)

stoofer på fast stof har ox= 0
Såvidt jeg kan se er det kun s på venstre side der har -2 så det går vel 2 op, men jeg kan ikke se hvad der reduceres- er det en redox overhovedet??

Brugbart svar (0)

Svar #12
17. februar 2006 af frodo (Slettet)

"stofer på fast stof har ox= 0"
nej.
rene stoffer har OT=0 bemærk forskellen
a)
OT(Ag(højre))=0
OT(Ag(venstre))=+1
OT(O2)=0
OT(O(venstre))=-2

Så ja, det er en redox, som du skal have afstemt.

d)
S^{2-} + H2O --> HS^- + OH^-

Skriv et svar til: Kemi-A-niveau opg.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.