Matematik

Andengradsligning

06. december 2006 af pox (Slettet)
Jeg skulle gerne kunne få denne ligning til en andengradsligning, men ved ikke helt hvordan, håber i kan hjælpe mig:

x^2 - 4x +(x+1^2) + 2(x+1) = 11

Håber på hjælp :)

og har bøvlet med den en time nu :(

Brugbart svar (0)

Svar #1
06. december 2006 af bluegambler (Slettet)

Vink:

Prøv at starte med at ophæve parenteserne, derefter skal du omskrive så der står = 0, derefter kan alle (k)x^2 skrives sammen, alle (k)x kan skrives sammen og alle de resterende tal kan lægges sammen

Brugbart svar (0)

Svar #2
06. december 2006 af beosound (Slettet)

x^2 - 4x +(x+1^2) + 2(x+1) = 11
x^2 - 4x + x + 1 + 2x + 1 = 11
x^2 - x - 13 = 0

Brugbart svar (0)

Svar #3
06. december 2006 af beosound (Slettet)

sry...

x^2 - x - 9 = 0

Brugbart svar (0)

Svar #4
06. december 2006 af -Zeta- (Slettet)

#3.
Godt. Det er rigtigt.

ax^2 + bx + c = 0 <=> 1x^2 - 1x - 13 = 0

Find nu diskriminanten.

d = b^2 + 4*a*c

...for at finde antal mulige løsninger.

d>0 => 2 løsninger
d=0 => 1 løsning
d 0 løsninger

Indsæt derefter dine værdier i løsningsformlen for en andengradsligning.

x1 = [-b + sqrt(d)]/2a

x2 = [-b - sqrt(d)]/2a

Brugbart svar (0)

Svar #5
06. december 2006 af -Zeta- (Slettet)

rettelse:
d = b^2 - 4*a*c

Brugbart svar (0)

Svar #6
06. december 2006 af Hindsborg (Slettet)

Først ordner vi ligningen
x^2 - 4x +(x+1^2) + 2(x+1) = 11

x^2-4x+x+1+2x+1-11=0 <=> x^2-x-9=0

Nu har vi ordnet ligningen, så den er klar til at blive løst via de 2 formler for løsningerne:

I - (-b+(sqrt=b^2-4*a*c))/2*a
II - (-b-(sqrt=b^2-4*a*c))/2*a

og løsningerne kan udregnes. Prøv at lav den, og post dit resultat.

Svar #7
06. december 2006 af pox (Slettet)

x = 3,5 V x = -2,5

Rigtigt ? :)

Brugbart svar (0)

Svar #8
06. december 2006 af bluegambler (Slettet)

(-1 + sqrt((1)^(2) - 4*1*(-9)))/(2*1.) = 2.54138127

and

(-1 - sqrt((1)^(2) - 4*1*(-9)))/(2*1.) = -3.54138127

Brugbart svar (0)

Svar #9
06. december 2006 af bluegambler (Slettet)

husk altid at skrive dine beregninger så er det nemmere at rette hvis du har lavet en taste-/regnefejl!

Brugbart svar (0)

Svar #10
07. december 2006 af Hindsborg (Slettet)

Resultaterne er:

x1 = 3,541
x2 = -2,541

-----------

Jeg går ud fra du har pillet to af decimalerne af, så det ser meget fornuftigt ud.

Skriv et svar til: Andengradsligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.