Matematik

stamfunktion

07. december 2006 af Hollywoodstar (Slettet)

f(x) = 2x+4

bestem stamfunktion til f, hvis graf har linjen med ligningen y = x+3 som tangent

2x+4 = 0 <=> x = -2

2*x + 4 = x + 3 <=> x = -1

røringspunktet er (-2,-1)

stamfunktionen med typen x^2+4+k.

der er jeg gået i stå, skal finde k, men da jeg fandt k via

(-2)^2+4*-2+k= -1 <=> k = 3, men det passer ikke efter grafen??

Svar #1
07. december 2006 af Hollywoodstar (Slettet)

er der ikke nogen der sige hvad jeg gøre forkert her?

Svar #2
07. december 2006 af Hollywoodstar (Slettet)

rettelse

(-2)^2+4*-2+k= 1 <=> k = 5, men det passer stadigvæk ikke efter grafen??

Brugbart svar (0)

Svar #3
07. december 2006 af sigmund (Slettet)

Er du sikker på, at røringspunktet er korrekt? Skal x-koordinaten ikke være -1?

Svar #4
07. december 2006 af Hollywoodstar (Slettet)

det forstår jeg ikke sigmund??

Svar #5
07. december 2006 af Hollywoodstar (Slettet)

2x+4x=x+3 <=> x = -1, oki, så må røringspunkt hedde

(-1,2), men der fra forstår jeg ikke hvordan, da parablen skal parallelforskydes, dermed skal den jo også hav en anden funktion end x^2+4x+k

Skriv et svar til: stamfunktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.