Matematik
Differentialligning!
09. december 2006 af
julle.p (Slettet)
Gør rede for, at funktionen
f(x) = -x-1+e^x
er løsningen til differentialligningen
dy/dx = x+y
Jeg ville prøve at isolere således at x'erne kom på den ene side og y'erne på den anden... Men jeg kan simpelthen ikke finde ud af det :-/
Er det ellers ikke den rigtige fremgangsmåde?
f(x) = -x-1+e^x
er løsningen til differentialligningen
dy/dx = x+y
Jeg ville prøve at isolere således at x'erne kom på den ene side og y'erne på den anden... Men jeg kan simpelthen ikke finde ud af det :-/
Er det ellers ikke den rigtige fremgangsmåde?
Svar #1
09. december 2006 af sigmund (Slettet)
Det letteste er at sætte ind i diff.lign. Dvs. at du skal vise, at f'(x)=x+f(x).
Svar #2
09. december 2006 af julle.p (Slettet)
Ahh... Super :-D
Så jeg udregner f´(x).
Herefter udregner den anden side: x + y som jo selvfølgelig er x + f(x).
Det er korrekt forstået ikke?
Så jeg udregner f´(x).
Herefter udregner den anden side: x + y som jo selvfølgelig er x + f(x).
Det er korrekt forstået ikke?
Skriv et svar til: Differentialligning!
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
